2 oktober 17:49

Aanleveren

Gelezen-in-de-Vreewijker-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-5oUe6

Gelezen in de Vreewijker: Vreewijk kleurt nog groener!

Je leest het goed: ons mooie tuindorp Vreewijk, oorspronkelijk gebouwd als groen dorp in de stad, zal het hele jaar 2023 in het teken staan van het groen, het tuin- en buitenleven. Dat belooft een prachtig groen jaar te worden. ‘Vreewijk kleurt nog groener’ omvat een heel jaar aan verschillende groene activiteiten, acties, initiatieven en kleine evenementen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan alle plannen.

Wat kan je dan zoal verwachten?
Denk bijvoorbeeld aan de tuinopruimdagen waarbij er met bewoners gezamenlijk de tuinen aangepakt en opgeruimd worden. Maar ook het project vergroening Groenezoom, en het stedelijk evenement ‘Verborgen Tuinen’ dat dit jaar plaatsvindt op Zuid en kamperen in het groen. En denk ook aan de Educatieve tuin de Enk waar allerlei leuke groene activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten worden vermeld op de prachtige en informatieve groenkalender, die gerealiseerd wordt door Stichting Tussentuin en die beschikbaar zal zijn voor iedere Vreewijker. Er komt nog veel meer groens aan maar daarover later meer.

‘Vreewijk kleurt nog groener’ belooft het jaar te vullen met inspiratie, informatie en uiteraard alles wat groeit en bloeit. Voor jong en oud. Om dit jaar officieel af te trappen wordt er op zaterdag 18 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur in de tuin van het Witte Paard aan de Groenezoom een informatieve en groene dag gehouden en iedereen is dan natuurlijk van
harte welkom!

Zo zullen er die dag alle groen gerelateerde partijen uit Vreewijk aanwezig zijn en kunt u de groenkalender ontvangen. Er zijn ter plaatse activiteiten, maar u kunt ook genieten van een unieke fotopresentatie van hedendaagse Vreewijkse tuinen en van tuinen uit vroegere tijden. (mede mogelijk gemaakt wordt door de Museumwoning Lede 40.)

Laten wij Vreewijkers dit mooie jaar ‘Vreewijk kleurt nog groener’ zaterdag 18 maart aftrappen en samen toewerken naar een nóg groener Vreewijk. Heb jij nog een mooie foto van je tuin? Van vroeger of nu, en mag deze gebruikt worden voor de fotopresentatie op zaterdag 18 maart? Neem dan contact op met Jan Haak, mail of bel voor een afspraak naar
info@museumvreewijk.nl of tel nr: 06-37262696.

Lees de hele Vreewijker digitaal via: https://likejewijk.nl/feijenoord/nieuwe-editie-de-vreewijker-maart-2023/
Link naar activiteit: https://likejewijk.nl/feijenoord/agenda/vreewijk-kleurt-nog-groener/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten