2 maart 17:39

Aanleveren

Search
Close this search box.
Warmtelinq

WarmtelinQ

Dit betreft de aanleg van de warmteleiding van Rijswijk naar Leiden en zou eventueel ook de stadsverwarming Ypenburg van warmte kunnen gaan voorzien. Het voorkeurstraject zal over de geluidswal langs Bosweide lopen.

In oktober 2023 zal het finale plan waarschijnlijk goedgekeurd worden. Vanaf dat moment kan een zienswijze ingediend worden. Het bestuur is van plan een zienswijze in te dienen. Dat dient zorgvuldig voorbereid te worden. Het is belangrijk in contact te komen met bewoners en met name de bewoners langs het talud. De aspecten die van belang zijn bij dit project zijn het minimaliseren van de overlast voor bewoners tijdens de aanleg en het proberen te reduceren van geluidsoverlast van de snelweg bij de herinrichting van het talud. In het verleden is de geluidssituatie bij het talud onderzocht door de Stichting Geluidshinder.

Daaruit bleek, dat ons talud te ver van de snelweg ligt en de hellingshoek van het talud te laag is. Daarom is het talud niet zo effectief als geluidswal. Het Warmtelinq+ project biedt wellicht een kans hier iets aan te verbeteren. We roepen bij deze bewoners op om input voor de te schrijven zienswijze te leveren! Eenieder kan natuurlijk te zijner tijd ook individueel een eigen zienswijze indienen, maar een gezamenlijke zienswijze legt natuurlijk wel meer gewicht in de schaal.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Bordspelmiddag in de YP

Vind jij het leuk om samen met anderen bordspellen te spelen? Op Zondag 3 Maart, 14.00-18.00 uur organiseren

Nieuwsbrief 231 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de