20 mei 05:53

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_ALG_Seniorendag2023_10

Seniorendag 2023 – kijken, luisteren en vooral meedoen!

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse evenement Seniorendag Leidschenveen-Ypenburg plaats. Maanden aan plannen en voorbereiden door veel vrijwilligers gingen hieraan vooraf en kon eindelijk ten uitvoer worden gebracht in het ‘s-Gravendreef college in Leidschenveen. Om 12.00 uur vond de opening van dit jaarlijks druk bezochte festijn plaats door Hans van Zuylen, inwoner van Ypenburg.

Waarnenemend stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa en stadsdeelwethouder Nur Icar kwamen ook nog even langs om te kijken naar hoe de senioren van Leidschenveen en Ypenburg zich vermaakten met het gevarieerde aanbod aan activiteiten, maar het uiteraard ook met elkaar gezellig hadden.


In de school stond een informatiemarkt opgesteld waar diverse organisaties uit Leidschenveen en Ypenburg aan meededen. “Ik wist helemaal niet dat er zoveel hulp en activiteiten voor ouderen in ons stadsdeel wordt georganiseerd” was een veel gehoorde kreet bij de stand van Wijkz.

Naast een kijkje op de markt kon er ook worden meegedaan. Een workshop bloemschikken, bewerken van natuursteen en Diamond painting viel goed in de smaak bij zowel dames alsook sommige heren. Ook konden de aanwezigen zich op hun mooist laten maken door een (Senioren)beautysalon om vervolgens daarna gelijk door te kunnen gaan naar de fotograaf voor een fotoshoot.

In de aula van de school was het de hele middag ontzettend gezellig. Samen met een hapje en een drankje luisteren naar de Oneman-band Niek Vianen, het optreden van Shantykoor Midscheeps en kijken naar een wervelende Rock&Roll demonstratie. Ook kon er tegen elkaar worden gestreden tijdens de pubquiz.


Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de inzet van veel vrijwilligers, de deelnemende bedrijven, maar vooral door organisatie die in handen lag van Astrid Abbing namens initiatiefnemer Stichting Ilsy en Astrid Baks van BewonersPlatform Ypenburg (BPY). Iedereen veel dank, de senioren hebben weer een topdag beleefd!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Excursie Vleermuizen

Op 25 mei organiseert Natuurlijk Delfland van 22.15 tot 23.30 uur een vleermuisexcursie. Onder deskundige leiding vleermuizen ontdekken.