16 april 03:39

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
DEN HAAG - Aftrap campagne van Jongerenpunt 070 Wat wil jij nu eigenlijk? FOTO EN COPYRIGHT GEMEENTE DEN HAAG/HENRIETE GUEST

Jongerenpunt070 geeft jongeren duwtje in de rugStadscampagne ‘Wat wil jij nu eigenlijk?’

Jongerenpunt070 geeft jongeren duwtje in de rug

‘Wat wil jij nu eigenlijk? Denken of doen? Kennis of geld? Kennis of macht? Vechten of vluchten? Werken of leren?’ Posters met deze teksten plus de gezichten van 5 jongerencoaches zijn sinds kort overal in de stad te zien op digitale abri’s. Het gaat om een campagne van Jongerenpunt070.

Met de campagne wil Jongerenpunt070 zichtbaarder worden voor Haagse jongeren. De vraagstellingen helpen gesprekken op gang te brengen en nog meer inzicht te krijgen in wat jongeren motiveert.

Jongerenpunt070 is er voor iedereen in Den Haag tussen de 16 en 27 jaar. Jongeren kunnen er met van alles terecht, maar de focus ligt op het begeleiden van jongeren naar een passende baan of studie. Jongerenpunt070 werkt met coaches als vast aanspreekpunt van de jongeren. Er werken op dit moment 62 coaches bij Jongerenpunt070, die het afgelopen jaar contact hadden met 10.738 jongeren.

Positieve energie

“Zodra je bij Jongerenpunt070 binnenkomt, voel je de positieve energie”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Werk, Wijken en Dienstverlening. “Jongerenpunt070 kent de opleidingen die bij jouw talenten passen en kan je in contact brengen met werkgevers. Ook kun je tips krijgen over handige workshops en andere jongeren leren kennen en ervaringen delen. Kortom, je staat er niet alleen voor”.

Ook de 21-jarige Hagenaar Mo heeft dat zo ervaren. “Ik ging niet naar school, maar wist ook niet welke mogelijkheden er waren. Kwam er iemand met me praten, ging het altijd over wat niet goed ging. Bij Jongerenpunt070 kijken ze wat je wel kan en wat je wil. Nu volg ik een technische opleiding en denk ik erover een eigen bedrijfje te beginnen als ik mijn diploma heb”.

Jongerenpunt070 begeleidde alleen al vorig jaar ruim 550 jongeren actief naar onderwijs, zo’n 200 jongeren naar een stageplek of leerwerkplek en circa 500 jongeren naar werk. “Jongerenpunt070”, besluit Kavita Parbhudayal, “geeft je dat positieve duwtje in je rug dat we allemaal wel eens nodig hebben”.

[Wethouder Kavita Parbhudayal geeft het startsein voor de campagne van Jongerenpunt070, samen met directeur Thelma van Petersen van Den Haag Werkt (roze shirt) en de jongerencoaches; foto: Henriëtte Guest]

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten