28 mei 16:42

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_MW_BPT_Whatsapp

Buurtpreventieteam (BPT) Morgenweide

Zin in gezelligheid én betekenisvol bezig zijn voor de buurt? Sluit je dan aan bij ons Buurtpreventieteam! We lopen gezamenlijk rondes van ca. 1,5 uur door de wijk, houden een oogje in het zeil, maar hebben bovenal veel plezier samen. Het is een geweldige manier om je buren te leren kennen en tegelijkertijd bij te dragen aan de leefbaarheid van Morgenweide. Dus trek je wandelschoenen aan, maak een praatje en help mee aan een nog leukere, veiligere buurt!

Buurtpreventieteam Morgenweide is een succesvol samenwerkingsverband tussen Politie Ypenburg, Gemeente Den Haag en buurtbewoners en is opgericht in 2014. Ons doel is om onze buurt nog veiliger en beter te beschermen tegen problemen zoals inbraken, rondzwervend afval en gevaarlijke situaties.

Doe je ook mee?
Buurtpreventieteam Morgenweide is altijd op zoek naar enthousiaste buurtbewoners om ons team te versterken. Word nu onderdeel van Buurtpreventie Morgenweide en help ook mee de veiligheid en leefbaarheid in Morgenweide verder te verbeteren. Of je nu wekelijks of maandelijks tijd hebt om mee te lopen, jouw inzet is van grote waarde.

Meld je aan voor een proefloop om te ervaren of deelname aan het buurtpreventieteam iets voor jou is. Stuur een e-mail mail naar bpt@morgenweide.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


Andere initiatieven vanuit het Buurtpreventieteam Morgenweide zijn:

WhatsApp BuurtPreventie (WABP)
Bewoners van Morgenweide kunnen ook meedoen aan de WhatsApp BuurtPreventie-groepen. In de app kunnen bewoners snel elkaar op de hoogte houden van bijvoorbeeld een verdachte situatie. Daarnaast plaatsen wij op verzoek van de wijkagent of de gemeente meldingen in de appgroep bij vermissing van een persoon of een zoektocht naar getuigen van een voorval.

Morgenweide is opgedeeld in 10 Whatsapp Groepen. Je wordt ingedeeld aan de hand van je postcode. WhatsApp BuurtPreventie (WABP) is een burgerinitiatief waarbij buurtbewoners een WhatsApp-groep vormen om hun buurt veiliger te maken. Door in deze groep verdachte situaties, (mogelijke) misdrijven of onveilige omstandigheden in hun omgeving te delen, fungeren ze als extra ogen en oren voor de politie.

Aanmelden is heel eenvoudig, ga naar https://zoeken.wabp.nl en vul je postcode in. Je krijgt automatisch te zien in welke groep je bent ingedeeld. Als je jouw gegevens opgeeft, dan ontvang je van de beheerder de huisregels en word je in de groep geplaatst.

Waaks Morgenweide
Hou je van wandelen met je hond en een praatje maken met buurtgenoten? Met ons Waaks-initiatief maak je van jouw uitlaatrondje een moment van waakzaamheid voor de wijk. Spot je iets ongewoons tijdens je wandeling? Dan deel je dit eenvoudig met de buurt. Zo houden we samen een oogje in het zeil en versterken we de sociale cohesie in onze buurt.

Je kunt je aanmelden voor Waaks door een email te sturen naar bpt@morgenweide.nl met daarin je naam en 06 nummer. We sluiten je dan zo spoedig mogelijk aan bij de Waaksgroep en leggen je nog uit hoe het werkt.

BuitenBeter app
Zelf een melding maken over kapotte straatverlichting, een verzakte stoep, fietswrak of een overvolle afvalcontainer kan ook!

Gebruik hiervoor de BuitenBeter app. In deze app kun je snel de locatie, het probleem en een foto melden. De meeste meldingen lost de gemeente Den Haag binnen 3 werkdagen op.

Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter voor updates en meer informatie:
www.facebook.com/BPTMorgenweide
https://twitter.com/BPTMorgenweide

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 244 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de