21 juli 15:46

Aanleveren

Search
Close this search box.
overgang rikkelwikke

Fietspaden in Bosweide blijven ongelukken en discussie opleveren

Op 26 april was er een aanrijding tussen een auto en een scooter bij het fietspad op de Wingerd. De verwondingen van de scooterrijder bleken gelukkig mee te vallen, maar dit incident liet nog maar weer eens zien, hoe gevaarlijk de kruisingen tussen de fietspaden en de wegen in Bosweide zijn.

Op de Bosweide Bewoners Facebookpagina ontstond een lange discussie tussen bewoners over de overgangen en over wat er gedaan kan worden, om de situatie te verbeteren. Verkeersspiegels en knipperlichten werden onder andere gesuggereerd als mogelijke verbeteringen. Helaas is het zeer onwaarschijnlijk, dat de gemeente de komende jaren iets substantieels gaat ondernemen.

Na de verschuiving van de fietspaden van een paar jaar geleden is voor de gemeente de kous af. Vanuit de bewonersvereniging Bosweide pleiten we al een aantal jaren voor het aanbrengen van waarschuwingstekens op het fietspad, om aankomende (brom)fietsers te waarschuwen voor de naderende overgang. Wellicht zullen (brom)fietsers dan beter opletten. Zo’n kleine aanpassing kost weinig geld. Voor de automobilisten geldt, dat je toch echt volledig moet stoppen bij de overgang en goed moet kijken, voor de doorrijdt. Dit betekent vaak, dat je met de neus van de auto op de overgang moet staan. Dit is verre van ideaal, maar als er net op dat moment een (brom)fietser aankomt, kan deze normaliter noch wel om de auto heen.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de