21 juli 15:01

Aanleveren

Search
Close this search box.
schoolplein-Lyceum-Ypenburg

Lyceum Ypenburg gaat schoolplein verbouwen en vraagt om input bewoners Bosweide

Onlangs ontvingen we de bij de bewonersvereniging Bosweide de volgende boodschap van het Lyceum Ypenburg:

Wij hebben het voornemen om een deel van het schoolterrein anders in te gaan richten. Het is alweer een tijdje geleden dat er een sessie is geweest met een afvaardiging van onze leerlingen een partij die het ontwerp op zich heeft genomen. Lyceum Ypenburg doet dit samen met de eigenaar van het gebouw, Stichting VO-Haaglanden. Door omstandigheden heeft het plan enige tijd stilgelegen.

Onze insteek is om een aangenamere omgeving te verkrijgen in plaats van de “concrete jungle” die het nu is. Omdat we een terrein hebben wat ook door de omgeving vrij toegankelijk is leek het ons, de schoolleiding, een goed idee om jullie hierover te informeren. Wij willen het terrein vergroenen, inrichten met zit-elementen en we denken ook aan (veilige) speeltoestellen om de jeugd uit te nodigen om te bewegen.

Wellicht hebben jullie zelf ook nog ideeën die meegenomen kunnen worden in de inrichting. We zijn voornemens om bij Fonds 1818 een projectplan in te dienen, voor subsidie, dit moet nog geschreven worden.

Daarom vragen we bij deze aan alle bewoners van Bosweide, die daarin geïnteresseerd zijn, om input te leveren voor de plannen van het Lyceum Ypenburg. We zullen dan de reacties aan het Lyceum Ypenburg doorgeven. De input kan naar nieuws.bosweide@gmail.com gestuurd worden.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de