28 mei 15:07

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW Tollenswandeling

Door de ogen van Tollens

Op 1 oktober organiseert Natuurlijk Delfland van 14.00 tot 16.00 uur een wandeling Door de ogen van Tollens. Verzamelen: Museum Rijswijk, Herenstraat 67 2282 BR Rijswijk. Een wandeling zoals de negentiende-eeuwse dichter, Hendrik Tollens deze gelopen zou kunnen hebben.

Naast de natuur en landschap ook informatie over de dichter Tollens. We ervaren de grote veranderingen die er hebben plaatsgevonden en de huidige natuurwaarden. Tijdens de wandeling worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden.
Er kunnen maximaal 30 personen aan de wandeling deelnemen; opgeven verplicht via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding volgt een bevestiging. De deelname is gratis. Na afloop drinken we iets in het museum, dit voor eigen kosten.

De excursie wordt geleid door Ruud Poorter, de grote nationale Tollenskenner en Geert van Poelgeest, voorzitter van Natuurlijk Delfland.

De aanleiding van deze wandeling is het verschijnen in 2022 van het boekje Van het Rijswijks groen van toen, een avondwandeling met Tollens in 1850. Dat een uitgave is van de stichting Leeuwendaal Duurzaam en Groen in samenwerking met het Museum Rijswijk. Tijdens de wandeling zullen nog enkele boekjes te koop zijn (2,-)

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.
Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 244 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de