20 mei 05:29

Pendrecht / Zuidwijk

WhatsApp Image 2022-03-02 at 15.41.24

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Robin Haijes

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Robin Haijes

Even voorstellen:
”Ik ben Robin, 25 jaar en woon sinds 2019 in Pendrecht Zuid. 16 maart ben ik verkiesbaar voor de wijkraad van Pendrecht-Zuidwijk voor de partij BIJ1. Ik vind het belangrijk dat iedereen in de wijk zich gehoord en welkom voelt, ongeacht je afkomst, religie, leeftijd en gender. Ik sta voor een schone en veilige wijk waar ook op cultureel vlak altijd iets te beleven valt, ook voor de jeugd! In mijn woning en Pendrecht Zuid, vlak voor het Havenspoorpad, geef ik muziekles aan mensen en kinderen van alle leeftijden. Daarnaast hou ik van wandelen, misschien heb je me wel eens zien lopen met mijn zwart-witte kat Myk aan een lijntje. Zo kan hij toch naar buiten, ondanks dat we in een appartementje wonen.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Omdat ik mij graag in wil zetten voor mijn wijk en de bewoners. Ik heb op veel verschillende plekken gewoond maar voel me in Pendrecht voor het eerst echt thuis. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de standpunten van BIJ1 ook op lokaal gebied gehoord worden.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ondanks dat ik pas sinds 2019 in Pendrecht woon voel ik me hier echt thuis. Het combineert de drukte en toegankelijkheid van de stad en de rust en verbinding van een dorp. Omdat ik vanuit mijn woning muziekles geef heb ik op deze manier mensen uit de wijk leren kennen. Daarnaast is het mooie aan deze wijk dat het makkelijk is je buren te leren kennen en je je snel verbonden voelt.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Laat ik voorop stellen dat ik luisteren naar de wensen van de bewoners het belangrijkst vind. Als wijkraadslid ben je vertegenwoordiger van de wijk en een klankbord, deze taak zal ik serieus nemen. Daarnaast zou ik graag het culturele aspect van de wijk vergroten, vooral voor de jeugd. Zeker nu er (hopelijk) een eind in zicht is op het gebied van corona hoop ik dat we samen kunnen zorgen voor meer activiteiten voor de jeugd en plekken om samen te komen. Ik vind het belangrijk dat we samen in een schone wijk kunnen wonen, dat vind iedereen prettig, en zet me ook hier graag voor in.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”De mensen, we zijn een multiculturele wijk waar we niet alleen samen leven maar ook verbonden zijn. Ook vind ik de natuur en het groen in de wijk erg fijn, hier willen we meer van zien!”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Jeleesa Lynch, kandidaat nummer 4 voor Pendrecht-Zuidwijk. Jeleesa komt ook uit voor BIJ1 en wil de wijk leefbaarder en veiliger maken voor iedereen, maar met name voor de jeugd. Voor de inschrijving voor de wijkraad kenden we elkaar nog niet maar ik ben blij dat ik har heb leren kennen. Ze is een sterke vrouw die zich graag inzet voor de wijk!”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten