26 mei 02:19

Pendrecht / Zuidwijk

WhatsApp Image 2022-02-25 at 16.03.48

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Elfi Schwarbach

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Elfi Schwarbach

Even voorstellen:
”Ik ben Elfi Schwarbach, 57 jaar oud en kom uit Pendrecht.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Sinds januari 2021 ben ik lid van het huidige wijkcomité. Er was door verhuizing van een ander lid een plekje vrijgekomen en ik werd via loting gevraagd deze plek op te vullen. Dit wilde ik heel graag, ik heb dus een beetje ervaring op kunnen doen en kom eigenlijk nu goed op gang. Ik wil graag doorgaan om me in te zetten voor de wijk. Ik ben ervan overtuigd dat er veranderingen doorgevoerd kunnen worden en dat de wijk mooier, schoner en veiliger kan worden. Daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ik woon nu zo’n 16 jaar aan de Oldegaarde. Ik geniet van het groen in de wijk. Ik probeer mijn hofje netjes te houden en ruim dan ook regelmatig zwerfvuil op.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Op de eerste plaats staat voor mij echt het aanpakken van zwerfvuil, troep naast de container en grofvuil wat buiten gezet wordt zonder dat er een afspraak gemaakt is. Ook de toenemende parkeerproblemen in de wijk moeten aangepakt worden. Hiervoor ligt inmiddels een adviesbrief klaar voor een draagvlak onderzoek betaald parkeren. Ook veiligheid vind ik een belangrijk punt. Sinds kort zit ik ook in de projectgroep design veiligheidsbeleving Pendrecht.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”Pendrecht-Zuidwijk heeft alles in huis om een top wijk te zijn. We hebben heel veel groen en veel recreatie mogelijkheden. De ligging en bereikbaarheid zijn zeer goed. Dicht bij de uitvalswegen en zeker ook een goed bereik per openbaar vervoer. Tevens is er een wekelijkse markt en meerdere winkels voor de dagelijkse levensbehoeften.”

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”Ik heb me heel bewust als onafhankelijke kandidaat aangemeld. Ik wil iedere wijkbewoner vertegenwoordigen ongeacht religie, afkomst of politieke voorkeur.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Jazeker, als lid van het wijkcomité ben ik erachter gekomen dat er heel veel mensen betrokken zijn bij de wijk en zich inzetten voor verbetering. Ik wil iedereen die op haar of zijn manier probeert een steentje bij te dragen daarvoor bedanken en in het zonnetje zetten. Want alleen samen krijgen we het gedaan!”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten