21 juli 15:20

Pendrecht / Zuidwijk

IMG_4518

Opruimactie voor het verwelkomen van de Lente in Rotterdam

Leden in Nederland, Frankrijk en België deden met één gedachte mee: een schoon straatcadeau aan de buren

Op 28 april stroomde de adem van nieuwe lente in de Rotterdamse omgeving Slingeplein en Zuiderpark. Leden van de World Mission Society Church of God (Hoofdpastoor Kim Joo-cheol, hieronder de Church of God) gingen de straat op voor een ‘Wereldwijd schoonmaakcampagne’. Niet alleen de leden in Nederland, uit Rotterdam en Amsterdam deden mee, maar ook in de buurlanden als België en Frankrijk.

Om 13:00 uur ’s middags gingen zo’n 40 vrijwilligers op deze dag, drie uur lang naar alle uithoeken van het 5 kilometer lange gebied rond metrostation Slinge, Slingeplein en het Zuiderpark. Ze verzamelden nauwgezet huishoudelijk afval, zoals sigarettenpeuken, blikjes, flessen, wegwerpbekers, rietjes en plastic zakken. In totaal werden 45 vuilniszakken van 100 liter met afval gevuld. De gemeente Rotterdam juichte het nieuws dat kerkleden tijdens de schoolvakantie vrijwillig zorg wilden dragen voor het milieu van hun gemeenschap toe, en verstrekte de opruimingsmaterialen.

Cathy, die voor het eerst deel nam aan de activiteit vertelde met een lach op haar gezicht dat deze activiteit haar veel energie gaf. Ook Lorenzo deed voor het eerst mee en vertelde dat de schoonmaakactiviteit leuk en gezegend was, ‘het is goed voor onszelf en de stad.’ Irma, die al meerdere jaren deel neemt aan de schoonmaakcampagne zei: ‘Ik wil graag bijdragen aan een schoner milieu. Dit geeft een rein hart en gedachte en dit doe ik naar het voorbeeld van hemelse Vader en Moeder. Ook jongeren vanaf 12 jaar deden enthousiast mee met deze activiteit: ‘We moedigen elkaar aan en leren dat we door goede daden meer zullen schijnen.’

Voorbijgangers complimenteerden de leden voor het schoonmaken van de omgeving. Een buurtbewoner zei: ‘Ik vind het heel goed dat jullie dit doen, meer mensen uit de buurt zouden dit als voorbeeld moeten nemen. Het zijn niet de jongeren die de buurt vervuilen maar ook volwassenen, die beter zouden moeten weten, gooien hun afval gewoon op straat. Bedankt.’

Op dezelfde dag werden gelijktijdige schoonmaakcampagnes uitgevoerd rond de Bijlmer Arena in Amsterdam en in Sint-Niklaas en Leuven, België, om elke gemeenschap waar de kerk zich bevindt schoner en helderder te maken en om het bewustzijn van de lokale bewoners over milieubescherming te vergroten. Sinds 2000 wordt dit continu in landen over de hele wereld uitgevoerd, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Korea en Japan.

In Nederland worden vanaf 2011 continu verschillende gebieden, waaronder station Amsterdam Bijlmer, Buitencentrum en bij voetbalstadion Feyenoord, schoongemaakt. Daarnaast zijn er activiteiten gaande om zorg te dragen voor kansarme buren. Om deel te nemen aan ‘NL DOET’, een vrijwilligersdag georganiseerd door het koninklijk huis, werden in maart kansarme Rotterdamse buren uitgenodigd door het delen van geschenken zoals kleding, boeken en boodschappen en werd naastenliefde in praktijk gebracht. 

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten