3 maart 16:14

Pendrecht / Zuidwijk

WhatsApp Image 2022-02-01 at 12.31.52

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Rick Timmer

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Rick Timmer

Even voorstellen:
”Mijn naam is Rick Timmer en ik heb mij als onafhankelijk kandidaat verkiesbaar gesteld voor de Wijkraad Pendrecht – Zuidwijk – Charlois Zuidrand.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Ik stel mij verkiesbaar, omdat ik zie dat veel dingen in mijn wijk niet goed gaan. Als onafhankelijk gekozen wijkraadslid wil ik straks bewoners helpen om invloed uit te oefenen op het beleid van de instanties die de beslissingen nemen. Denk daarbij aan onderwerpen als wonen, milieu, inrichting openbare ruimte, het bestrijden van overlast, enzovoorts. Als gekozen wijkraadslid zal ik mij samen met anderen in de wijkraad gaan inzetten voor een goed woon- en leefklimaat. Als wijkraadslid ben ik de “ogen en oren” van mijn wijk en zorg ik dat problemen gedeeld worden met de andere wijkraadsleden, om gezamenlijk aan oplossingen te werken.

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ik woon al ruim 15 jaar in deze wijk. In die tijd heb ik mij als vrijwilliger ingezet voor mijn wijk. Denk aan Buurt Bestuurt, verkeersveiligheid rond scholen en het bomenadoptieproject Het Levenspad.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Mijn speerpunten voor de komende 4 jaar zijn: Schoon, heel en veilig. De laatste jaren is het een steeds grotere bende geworden op straat, dat moet beter. Ook de veiligheid moet beter. Er moet meer blauw op straat komen. Bijna iedere dag is er wel ergens een schiet of steekpartij in Rotterdam. Wapens moeten van de straat.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”De wijk waar ik zelf woon: Charlois Zuidrand onderdeel van Pendrecht en Zuidwijk, is een bijzonder gebied dat kan bogen op een rijke geschiedenis. De Charloisse Lagedijk loopt als een vijf kilometer lang lint over de hele breedte. Hier staan woningen en bedrijven die herinneren aan het agrarisch verleden van Charlois. De omgeving is groen en landelijk. Het is er heerlijk wonen. Maar ook in Pendrecht en Zuidwijk gebeuren mooie dingen. Zo is er veel nieuwbouw gekomen, en worden woningen gerenoveerd.”

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”Wijkraadslid ben ik zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag. Als wijkraadslid zal ik dan ook altijd bereikbaar en aanspreekbaar zijn voor bewoners uit de wijk en voor hun een luisterend oor hebben.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Niet specifiek 1 persoon, maar iedereen die zich inzet om van onze wijk een mooie en betere wijk te maken!”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Word fietstrainer!

Nederland is een fietsland, maar wat als je nooit hebt leren fietsen? Hoe ouder je wordt, hoe hoger