23 juni 22:36

Pendrecht / Zuidwijk

Het-nieuwe-gezicht-van-de-Papendrechtstraat-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-MzIyj

Het nieuwe gezicht van de Papendrechtstraat

In de Papendrechtstraat en omgeving wordt al een tijdje gewerkt aan het herinrichten van de buitenruimte. Langs de Tiengemetensingel zijn twee banken neergezet en ook op het plein staan nieuwe banken.

Het straatbeeld is bijna onherkenbaar vanwege de nieuwe huizen en omdat de rijstraat niet terugkomt, de Papendrechtstraat wordt voetgangersgebied. Gelukkig zijn de meeste bomen blijven staan en er is al goed te zien waar de beplanting komt. Er zijn twee parkeerplaatsen die bereikbaar zijn vanuit de Middelharnisstraat (tegenover de Open Hofkerk) en de Melissantstraat, bij beide toegangen staat een entree-element dat bestaat uit een betonnen balkonhek van de afgebroken galerijwoningen. Aan de kant van de Sliedrechtstraat is men begonnen met de aanleg van het trottoir.

De nieuwbouwwoningen lijken in de verste verte niet op de afgebroken galerijblokken. Toch vind reporter Mario de nieuwe huizen best mooi, onder andere door de uitspringende bakstenen en het Franse balkon aan de voorkant. Bijgaande foto’s geven een indruk hoe de Papendrechtstraat er uit gaat zien.

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten