23 april 10:46

Pendrecht / Zuidwijk

Proef-de-Koreaanse-cultuur-in-de-Church-of-God-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-tGGgP

Proef de Koreaanse cultuur in de Church of God

Op zondag 2 juli organiseerde de Church of God een Bijbelseminar en een Koreaans cultuur evenement met spelletjes en workshops.

Uitgenodigden kregen de mogelijkheid om kennis te maken met de herkomst van de Church of God, die in Zuid-Korea in 1964 de eerste kerk vestigde en nu wereldwijd 7500 kerken in 175 landen heeft.

Bij aankomst werden de gasten buiten op het Slingeplein verwelkomd met een heerlijk Koreaans drankje “Hwa chae”. Eenmaal binnengekomen werd er een korte introductie-dvd over de Church of God getoond met de verschillende vrijwilligersactiviteiten die de kerk wereldwijd doet. Een deelneemster uit Arnhem die tijdens de activiteiten traditionele Koreaanse kledij (Hanbok) droeg zei:” Mijn indruk van de kerk is goed en het was fijn om te zien dat er zoveel jongeren aanwezig zijn en meedoen, ik voelde me er goed bij.” De boodschap van de Bijbelseminar met de titel: “De kwalificaties om naar de Hemel te gaan,” was duidelijk.

Na het beluisteren van de Bijbelseminar en bekijken van de dvd werd een deelnemer bewogen door de woorden van redding en verlossing en liet zich direct dopen. Er was ruimte voor workshops en spelletjes die betrekking hadden op de traditionele Koreaanse cultuur. Deelnemers deden vreugdevol mee met het maken van hun eigen “Gimbap.” Dit is rijst met opgebakken ingrediënten opgerold in een vel zeewier, een heerlijke Koreaanse snack. Ook met het maken van “Dalgona” deed men graag aan mee. Dalgona is een zeer bekend suikerwerk in Korea, gemaakt van suiker en baksoda. Een enthousiaste deelnemer aan de verschillende Koreaanse spelletjes zei: ”Spelletjes doen is altijd leuk, het is een gezellige tijd samen.”

Ze zien nu dat wereldwijd Zuid-Korea steeds bekender wordt, dit gaat precies volgens de profetie over het land in het verre oosten, waar de engel met het zegel van de levende God zal opkomen.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Fotowandeling met Lindy

Wat gaaf, wandel mee met Lindy Schuin door Pendrecht. Tijdens haar wandeling maakte zij mooie foto’s vanuit allerlei