8 december 21:27

Aanleveren

Lieve-Fokje-bedankt-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-u9HrA

Lieve Fokje, bedankt!

Fokje Wierdsma heeft zich 28 jaar, met veel plezier, ingezet voor Wijkpastoraat de Put. Op 28 oktober 2022 is zij met pensioen gegaan. “Je zou misschien denken dat het gaat vervelen om zolang op dezelfde plek te werken, maar ik heb het als zeer leerzaam ervaren.”, zegt Fokje met een tevreden blik.

Fokje heeft gewerkt bij de Stichting Pastoraat Oude Wijken Rotterdam-Zuid. Zij organiseren allerlei activiteiten, gericht op ondersteuning van bewoners die in de maatschappij buitengesloten zijn geraakt. Het doel is om hen te laten groeien in hun ontwikkeling. ”Het gaat hierbij echt om dingen die voor hen belangrijk zijn. Dus niet wat wij belangrijk vinden of denken.” legt Fokje uit.

“De afgelopen jaren heb ik vooral geleerd hoe belangrijk het is om van elkaars verschillen te leren. Mensen zijn snel geneigd om de gelijkenissen op te zoeken. Dat geeft veiligheid en een vertrouwd gevoel. Maar, leren van elkaars verschillen levert vaak veel meer op.” zegt Fokje.

Nu draagt zij het stokje over aan Petra, Annie en Thea. “Het zijn echt geweldige vrouwen die het werk van mij overnemen.” vertelt Fokje. “Gelukkig hoef ik het werk niet helemaal te missen, want ik zal Petra, Annie en Thea begeleiden bij hun werkzaamheden.” eindigt ze met een lach.

Lieve Fokje, heel erg bedankt voor alles wat u heeft gedaan!

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Bloemhof, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/feijenoord/wijkkrant-bloemhof-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Bewaarkaart Vreewijk

Binnenkort ontvangt iedereen de bewaarkaart Vreewijk in de bus, of je hebt deze al gehad. Dit is een