26 februari 09:30

Aanleveren

Amirs-Obstakelbaan-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-6E5km

Amir’s Obstakelbaan

Amir is nog maar 11 jaar en heeft nu al goede ideeën. Hij wilde een sportieve speelplek in de buurt, waar hij zijn leeftijdsgenoten kan ontmoeten en uitdagen om te bewegen. Hij ontwierp daarvoor een obstakelbaan.

Amir presenteerde zijn plan aan de bewoners, samen met wijknetwerker Xenia Heemskerk en ontwerper Marja van den Brink. De meeste omwonenden waren enthousiast. Wel moest het volgens hen zo neergezet worden dat hangjongeren niet vanaf het toestel de huizen in kunnen kijken. En vanwege hondenpoep en zwerfvuil zou een afvalbak erbij ook fijn zijn. Amir en de ontwerper zijn met deze ideeën aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn.

In zijn eigen Heinlantstraat waren te veel boomwortels, daarom staat Amir’s baan nu op het grasveldje aan de Groote Lindtstraat. Het kapotte speeltoestel dat daar stond, is vervangen door iets dat geschikt is voor kleine kinderen. Zo kunnen oudere en jonge kinderen samen spelen.

De officiële opening werd verricht door Amir en kinderburgemeester Louey!

Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Bloemhof, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/feijenoord/wijkkrant-bloemhof-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Steunouder gezocht

Oproep voor een steunouder in de wijk Feijenoord.  Steunouder Rotterdam zoekt een steunouder voor een creatieve meid van