2 oktober 16:41

Aanleveren

WhatsApp-Image-2022-06-07-at-12.23.26-PM

BLOEMHOFFERS ZETTEN ZICH IN VOOR EEN VEILIGE STRAAT

Het is gezellig in de Narcissenstraat. Kinderen en buren zien we van het zonnetje genieten in hun voortuin. ‘Ik woon hier hartstikke fijn en heb hele leuke buren’ vertelt Veroniek ons. ‘We zijn alleen de hardrijders ontzettend zat.’

De Narcissenstraat is smal. De kinderen hebben niet heel veel ruimte om te spelen en willen met hun fietsje ook de straat over, maar dat is te gevaarlijk.’ Een buurman vult aan: ‘Het zijn niet zozeer de vaste bewoners uit de buurt, die houden zich 9 van de 10 wel aan de gewenste snelheid en letten op de kinderen, wat erg fijn is. Het zijn vooral mensen van buiten de wijk die vaak te hard rijden. Rijd stapvoets, dat is veilig!’ De bewoners hebben inmiddels twee ‘Victor Veilig’-poppen geplaatst op de stoep en hopen zo autobestuurders erop te wijzen dat hard rijden niet gewenst is.

Wist je dat je een Victor Veilig kunt aanvragen via de gemeente? Een tegoedbon hiervoor zit in de ‘verkeersveiligheidbox’, waar ook veiligheidshesjes, stickers, posters, kleurplaten en nog veel meer materiaal in zit voor een veiligere straat. De belangrijkste ‘spelregel’ is dat het gaat om een straat of wijk waar men niet harder mag rijden dan 30 km per uur.

Je kunt de box voor je straat bestellen via verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Geef je naam en adres door en de box komt zo snel mogelijk naar je toe. Er zit materiaal in voor de gehele straat, dus het is goed om met je buren af te stemmen hoe je materialen in wilt zetten.

Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Bloemhof welke huis aan huis verspreid is in de zomer van 2022. Lees ook digitaal via deze link

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten