17 juni 05:05

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zicht op gruttosingel in Morgenweide

Welkom op de website van de buurt Morgenweide

Inhoud van deze pagina
Geschiedenis van de buurt Morgenweide
Doelstelling van Wijkvereniging Morgenweide
Het bestuur
Activiteiten
Lid worden
Vlog

Geschiedenis
Morgenweide is qua inwonertal de grootste buurt binnen Ypenburg. Door de herverdeling op 25 september 2002 is Morgenweide gegroeid naar 2.849 woningen (2001: 738) met  7.054 bewoners (2002: 2.128) (bron: www.denhaag.incijfers.nl/dashboard/wijkprofielen ). Na de annexatie van Den Haag, is Morgenweide van wijk veranderd naar een buurt binnen de wijk Ypenburg. Sinds 1 januari 2002 vormt Ypenburg samen met de wijk Leidschenveen het nieuwe, 8e stadsdeel van Den Haag. Voor het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg was de verantwoordelijke wethouder Kavita Parbhudayal (tot juli 2023) en de staddeeldirecteur was Petra Sevinga (zij wordt In oktober 2023 opgevolgd).

Doelstelling van de wijkvereniging
Onder het motto “voor en door Morgenweide” is begin 2001 een aanzet gedaan richting de Wijkvereniging Morgenweide. Vergroten van de betrokkenheid, elkaar leren kennen, gezamenlijk problemen aanpakken, leuke dingen organiseren, een aanspreekpunt richting de gemeente en andere instanties waren de belangrijkste redenen om de wijkvereniging in het leven te roepen. 

Het Bestuur van Wijkvereniging Morgenweide en haar vrijwilligers willen de bewoners van de wijk zoveel mogelijk betrekken bij de wijkactiviteiten.  Ook zien zij het als taak de belangen van de bewoners zo optimaal mogelijk te behartigen.  Men tracht bruggen te bouwen tussen de allochtone en autochtone bevolking  om door gezamenlijke inspanning te komen tot een samenleving en woonomgeving waarin  iedereen, jong en oud, zich prettig voelt

Het bestuur:
Voorzitter Simon Vroonhof
Secretaris Janny Hoogduijn-Bakker
Penningmeester Jaap Witteveen
Algemeen bestuurslid Nico van Geest
Coordinator Vrijwilligers Irene Hessing

Het bestuur is te bereiken via email:  bestuur@morgenweide.nl 
De statuten van onze vereniging kunt u hier downloaden.

Activiteiten
Het organiseren van activiteiten neemt een grote plaats in als het gaat om de sociale cohesie in de wijk. Tal van activiteiten worden georganiseerd. Een aantal worden op wekelijkse basis gehouden en worden goed  bezocht door o.a. de inwoners van Morgenweide. Wij hopen u te mogen ontmoeten bij de activiteiten van Wijkvereniging Morgenweide, welke plaatsvinden op de 1ste verdieping van het Piet Vink Centrum, Laan van Hoornwijck 260, Den Haag. Het Piet Vink Centrum is gelegen bij het winkelcentrum van Ypenburg met de ingang aan de Laan van Hoornwijck, tegenover de tramhalte. 

Het Piet Vink Centrum is te bereiken met tram 15 (Plesmanlaan) of tram 19 (Ypenburg Centrum).  Bij alle activiteiten, m.u.v. onze workshops, is het mogelijk om eerst een kijkje te komen nemen. E en als u het leuk vindt, dan kunt u gelijk meedoen !

Heeft u een leuk idee of plan voor een nieuwe activiteit in de wijk?
Heeft u vragen over het organiseren van bijvoorbeeld een straatfeest?
Heeft u een bericht voor de website of wilt u een algemeen bericht sturen? 

Dat kan door te mailen naar bestuur@morgenweide.nl  , we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op! 

De activiteiten voor 2023 zijn:

Gym 40+ > Maandagochtend van 9.15 tot 10.15 uur en woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur (met Pilates)
Een goed moment om de week te beginnen is de spieren flink los te maken o.l.v. een professionele lerares en daarmee tevens iets aan uw conditie te doen. De kosten zijn voor leden van Morgenweide € 10,00 per maand, resp. € 12,50 indien er 5 gymdagen in de maand vallen en voor niet-leden € 12,50 resp. € 15,00 per maand. Onze gastvrouw/vrijwilligster Irene is er op maandagochtend en onze gastvrouw/vrijwilligster Carine zal u graag op woensdagavond ontvangen. Kom eens kijken en wilt u direct meedoen, neem dan een badhanddoek mee !

Klaverjassen/Jokeren > Maandagavond van 19.30 tot 22.30 uur
Kom eens gezellig een avondje kaarten! Inmiddels hebben we ruim 30 zo’n 50 enthousiaste kaartersleden, maar er kunnen er altijd nog wel een paar nieuwe kaarters bij. Elke maand is er ook een loterij. De entree voor leden van Morgenweide per maand is € 4,00 per maand resp. € 5,00 indien er 5 kaartmaandagen zijn, en voor leden van Morgenweide voor niet-leden € 5,00 resp. € 6,00 per maand. Onze gastheren/vrijwilliger Nico en Jaap ontvangen u graag op deze avonden. In verband met de indeling van de tafels graag gelieve u uiterlijk 19.15 uur aanwezig te zijn.

Workshops
Ieder jaar stellen wij onze leden in de gelegenheid workshops te volgen. Hetzij bloemschikken of iets creatiefs maken enz. Er worden flyers verspreid bij onze activiteiten met opgave van de te volgen workshop en de prijzen hiervan voor leden en niet-leden.

Volwassenensoos/Crea > Donderdagochtend van 9.15 tot 12.15 uur
Onder het genot van een kop koffie/thee kunt u meedoen met allerlei spellen die ter beschikking zijn. Creatief bezig zijn kan ook. Er wordt gewerkt met pergamano, paverpol, schilderen, patchwork of mozaïeken, 3D-kaarten maken, enz. Dit is geheel vrijblijvend uiteraard, misschien wilt u alleen maar langskomen voor een gezellig praatje. Soms wordt een uitstapje georganiseerd naar een tuincentrum of een of andere bezienswaardigheid en misschien heeft ú nog wel een leuk idee? De entree is voor leden van Morgenweide € 4,00 per maand, resp. € 5,00 indien er 5 donderdagen in de maand vallen en voor niet-leden € 6,00, resp. € 7,50 per maand.
U wordt ontvangen door onze gastvrouwen/vrijwilligster Irene en Leny. Kom gerust eens langs !

Wekelijkse inloopavond > Donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur
Iedere donderdagavond ben je van harte welkom bij de (vrije) inloopavond van Morgenweide. Kom gezellig bijpraten, een kaartje leggen of speel één van de spelletjes die we klaar hebben liggen. We hebben zelfs een sjoelbak klaarstaan. Maar……niets moet, alles mag! Onze gastvrouw Marjolein kijkt uit naar jullie komst. Inschrijven is niet nodig en de toegang is gratis. Kom je ook eens langs?

Halloween
Ieder jaar wordt Halloween groots gevierd door de bewoners van Morgenweide! Flyers voor Halloween worden huis aan huis verspreid en wij hopen dat iedereen in Morgenweide meedoet om deze avond zo griezelig en spookachtig mogelijk te maken. Op de flyer staat vermeld hoe laat de kinderen mogen aanbellen bij de mensen die hun flyer voor het raam hebben hangen.

Kerstdagtocht
Jaarlijkse organiseren we een kerstdagtocht naar een leuke kerstmarkt in Nederland, Duitsland of België. Aankondiging hiervan vindt plaats via een mail aan de leden van Wijkvereniging Morgenweide en via de facebook/website wanneer er kaarten overblijven.

Eindejaarsfeest/kerstfeest
Aan het einde van het jaar sluiten we met een feestelijke en gezellige middag of avond af. Aankondiging hiervan vindt plaats via een mail. We hopen dat het ons gegund is om het dit jaar weer voor u te mogen organiseren.

Lid worden van Wijkvereniging Morgenweide
Op onze activiteitenpagina heeft u al kunnen lezen dat wij actief zijn met het organiseren van activiteiten op wekelijkse basis maar daarnaast ook met activiteiten die minder frequent plaatsvinden. Ook zitten wij periodiek met andere bewonersorganisaties en gemeente om de tafel om buurtoverstijgende zaken te bespreken die uiteraard ook de inwoners van Morgenweide aangaan zoals het wegennet rondom Ypenburg, jongeren- en ouderenvoorzieningen en fijnstofproblematiek.

U kunt ons werk steunen door lid van onze vereniging te worden voor slechts € 10,00 per jaar. Met dit lidmaatschap kunt u tevens met korting deelnemen aan onze activiteiten. Lid worden is dus alleszins de moeite waard. Het lidmaatschapsjaar loopt gelijk met het kalenderjaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd tot schriftelijk voor 1 januari wordt opgezegd.

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u inleveren op ons secretariaat:
Wijkvereniging Morgenweide, Zwaluwsingel 82, 2496 TK Den Haag
Inleveren bij de gastheer/gastvrouw van één van onze activiteiten is natuurlijk ook mogelijk. 

Tot ziens!

Wijkvereniging Morgenweide
Secretaris: Janny Hoogduijn-Bakker
Zwaluwsingel 82
2496 TK Den Haag
ING bankrekening NL43 INGB 0004 6456 43 tnv Wijkvereniging Morgenweide 

<terug naar inhoudsopgave>

Vlog

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten