27 mei 03:24

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_ALG_lintjeWalteruitgelicht

Walter van Krieken kreeg lintje opgespeld door burgemeester Jan van Zanen

Dinsdagavond vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in buurthuis de Yp in De Bras. Walter van Krieken – bewoner van buurt De Bras en tevens voorzitter van bewonersorganisatie Buren van de Bras en van BewonersPlatform Ypenburg – kreeg een koninklijke onderscheiding door burgemeester Jan van Zanen opgespeld.

Verrassing
Nietsvermoedend werd Walter door zijn vrouw en kinderen naar het buurthuis gelokt. Daar stonden familie, vrienden, bestuursleden van bewonersorganisaties op Ypenburg en een afvaardiging van het stadsdeelkantoor op hem te wachten. Zowel huidig stadsdeeldirecteur Marion Beaujean als haar voorgangster Petra Sevinga waren aanwezig.

Koninklijke onderscheiding
De verrassing werd nog groter toen burgemeester Jan van Zanen zich meldde. Dat was het moment dat Walter zich realiseerde wat er zou gaan plaatsvinden. Walter werd donderdag 25 april, de dag voor Lintjesdag, op zijn vakantieadres door burgemeester Jan van Zanen gebeld met de heuglijke mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het daadwerkelijk opspelden van de hierbij behorende medaille zou op een later moment plaatsvinden. En dat moment was dus dinsdagavond in buurthuis de Yp, de thuisbasis waar het allemaal begon zo vertelde Walter later.

Zeer betrokken bij buurt en wijk
In zijn toespraak haalde Jan van Zanen de vele zaken aan waarbij Walter in het verleden maar ook nu nog een grote rol in heeft gespeeld. Walter was al voor de 1e paal in De Bras/Biesland was geslagen al lid van de bouwcommissie. Hij werd voorzitter van de bewonersorganisatie van De Bras en weer later werd hij zelfs voorzitter van BewonersPlatform Ypenburg. Ook heeft hij zich hard gemaakt voor de totstandkoming van wijkplatform LikeJeWijk Ypenburg. Kortom, allemaal zaken waarmee hij een waardevolle bijdrage aan de samenleving heeft geleverd. Na dit officiële moment was het tijd voor de borrel en werd er nog lang nagepraat.

Lees hier de toespraak van Jan van Zanen

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten