19 juni 13:00

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
image006

Vernieuwd speerpunt Winkelcentrum Ypenburg feestelijk geopend

Vrijdag 16 december heeft stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal het vernieuwde speerpunt winkelcentrum Ypenburg officieel geopend. Zij deed dat in bijzijn van stadsdeeldirecteur Petra Sevinga, ondernemers, winkelend publiek, Bewonersplatform Ypenburg, wijkvereniging Morgenweide, kinderen van Kinderdagverblijf UP, van scholen De Vlieger/ Christoffel, genodigden en omwonenden van het winkelcentrum.

Winkelcentrum groener en gezelliger
Johan Molenkamp, Stadsdeelmedewerker Fysiek Domein: “Vanuit de visie op Ypenburg was een wens om het winkelcentrum Ypenburg groener en gezelliger te maken en meer ontmoetingsplekken te creëren. Na een mooie inspraakronde met bewoners en ondernemers zijn we in 2019 begonnen met het vergroenen van de vijf stegen in het winkelcentrum en het plaatsen van zitelementen. Dit project werd bemoeilijkt doordat onder de stegen een ondergrondse parkeergarage is aangelegd waardoor er inventief moest worden omgegaan met de aanleg van beplanting. Met medewerking van alle partijen werd dit project met succes in 2020 opgeleverd. Iedereen was zeer content met het resultaat.”

Wens vernieuwing plein winkelcentrum
Johan molenkamp vervolgt: “tegelijkertijd was er de wens om ook het plein voor het winkelcentrum op te knappen met ook meer beplanting, bomen en zitelementen. Bewoners, winkeliers en winkelend publiek werden uitgenodigd mee te denken aan de invulling daarvan. Er werd een plan gemaakt waarbij ook het parkeerterrein werd meegenomen. Coöperatie Tussen Tuin, die ook het ontwerp voor de stegen had gemaakt, maakte ook voor dit plein een mooi ontwerp. Met geld vanuit Dienst Stadsbeheer werd in 2022 begonnen om dit project te realiseren en eind november 2022 werd dit project Vergroenen/Ontmoeten Speerpunt gerealiseerd. Het geheel ziet er prachtig uit en nodigt uit om met elkaar in contact te komen.”

Feestelijke opening
Er waren tal van activiteiten georganiseerd. Nadat Petra Sevinga de aanwezigen had verwelkomt zongen de kinderen van KVD UP op het podium drie kerstliedjes, waarbij het talrijke publiek uit volle borst meezong. Na de officiële opening door de wethouder werden de bezoekers getrakteerd op een prima optreden van gospel Christmas Carols bestaande uit de zangeressen Jane, Anne en Melody, onder leiding van dirigent Clifton Grep, met begeleiding van pianist en solist Ivo Stuivenberg. Er was voor iedereen warme chocolademelk of glühwein, oliebolletjes van de oliebollenkraam en lekkere hapjes van Brasserie Preziz. Ondertussen vermaakten kinderen zich kostelijk op een heuse schaatsbaan.

Deze opening werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Winkeliersvereniging winkelcentrum Ypenburg, Bewonersplatform Ypenburg, Wijkvereniging Morgenweide Ypenburg en Kinderdagverblijf UP Ypenburg.

Foto’s ©Dick Muijs.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Reminder! DeBras Cultuurdagen

Zaterdag 22/6 11:00 uur kindervoorstelling JustPressPlay in het Amfitheater Bieslandse Bos Ook zonder BrasGotTalent is er genoeg te

Nieuwsbrief 247 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de