21 juli 14:42

Aanleveren

Search
Close this search box.
StadsdeelgesprekNieuweBuren06Nr081A9769

Stadsdeelgesprek Nieuwe Buren in Leidschenveen-Ypenburg met mooie gesprekken

Op dinsdagavond 23 april kwamen bewoners, ondernemers en professionals naar ROC Mondriaan aan de Aspasialaan voor het Stadsdeelgesprek Nieuwe Buren in Leidschenveen-Ypenburg.

Wethouders Vavier en Balster gingen op deze avond met de aanwezigen in gesprek over de opvang van vluchtelingen en kwetsbare doelgroepen in het stadsdeel. Om te kijken op welke manier de gemeente goed kan communiceren en samenwerken met de buurt als er ergens nieuwe opvangplekken komen. Het was een mooie avond met waardevolle gesprekken.

Ideeën ophalen
Verschillende meningen kwamen aan de gesprekstafels aan bod. Sommige aanwezigen benadrukten dat de gemeente gewoon direct duidelijk moet zijn in de communicatie richting bewoners. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Op de vraag hoe we als gemeente omwonenden moeten informeren bij nieuwe locaties werden veel leuke ideeën voorgesteld. Hiervan brengen we een aantal al in de praktijk. Een voorbeeld van de voorgestelde ideeën: organiseer een bijeenkomst als er bekend is wie er in een bepaald gedeelte van een wijk komen wonen. Zorg dat deze mensen ook bij de bijeenkomst zijn, zodat iedereen met elkaar kan kennismaken en er voor elkaar kan zijn. En maak er vooral ook iets leuks van. We moeten er voor elkaar zijn.

Op 28 mei staat het stadsdeelgesprek Escamp op de agenda. De andere stadsdelen volgen in de maanden daarna.
Vragen over het stadsdeelgesprek? Mail dan naar: nieuwkomers@denhaag.nl

Volg het laatste nieuws over stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg op: www.denhaag.nl/leidschenveen-ypenburg

Fotograaf: Frank Jansen

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de