20 april 00:06

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Propeller-Engelse-bommenwerper-met-Open-Monumentendag-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-t4Av5

Propeller Engelse bommenwerper met Open Monumentendag

Speciaal voor Open Monumentendag op zondag 10 september 2023 is de propeller van de Bristol Blenheim bommenwerper in de hal van het Stationsgebouw Ypenburg geplaatst.

De propeller staat als aandenken voor de Slag om Ypenburg op 10 mei 1940. De Engelsen hebben het Stationsgebouw gebombardeerd om de Duitsers te verdrijven. Van de twaalf bommenwerpers zijn drie neergeschoten. Deze propeller is afkomstig van het vliegtuig dat in de buurt van de Uithofslaan bij een tuinder is neergestort. In 2008 zijn de restanten opgegraven. Historisch Ypenburg heeft deze drieblads propeller en een motor ontvangen.

Op zondag 10 september kan het publiek de propeller van dichtbij bekijken tijdens de rondleidingen door Historisch Ypenburg van 10.00 tot 16.00 uur in het Stationsgebouw, ILSY-plantsoen 1 op Ypenburg. Van de opgraving in 2008 zal een film worden vertoond.

Meer informatie over de Open Monumentendag in Stationsgebouw Ypenburg is te lezen op: Open Monumentendag 2023 in Ypenburg

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 238 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de