4 juni 01:46

Aanleveren

Natuurwerkdag_2022_De_Bras_1

Natuurwerkdag is geslaagde work out in de natuur: Knuppelpad (Bieslandse Bos-Krekengebied) is vernieuwd!

Zaterdag 5 november hadden Staatsbosbeheer en BurenvanDeBras samen de natuurwerkdag in het Bieslandse Bos georganiseerd. Tijdens de introductie zei boswachter Lisa al dat ze dit keer wat anders wilde dan maar even wat snoeiwerk. Het was zeker anders want de nadruk lag duidelijk op “werkdag.

Alle, door wortels en aarde vastzittende, oude stammen van het knuppelpad zaten na ruim 3 jaar muurvast in de grond en menig stam moest met twee mensen tegelijk worden verwijderd. Daarna konden we de nieuwe stammen er in leggen.

Kortom: een echte work out in de natuur!

Vrijwilligers uit woonwijk DeBras en ook uit Delft of zelfs ver daar buiten kwamen helpen om het knuppelpad te herstellen. Na zo’n 3 uur waren we klaar; althans bijna klaar. De nieuwe stammen waren op dus een deel ligt er nu mooi bij en begin volgende jaar weer terug om het karwei af te maken. Hopelijk ben jij er dan ook (weer) bij en kan voor die dag wederom de sportschool achterwege worden gelaten.

De Natuurwerkdag Bieslandse Bos is een initiatief van Staatsbosbeheer in samenwerking met bewonersvereniging BurenvanDeBras.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten