22 februari 05:46

Aanleveren

Search
Close this search box.
60 jaar

Meisjesscouting Satoko Kitahara viert zestigste verjaardag

60 jaar geleden is het dat scoutinggroep Satoko Kitahara in Leidschendam werd opgericht. Alle scouts waren in Capelle aan den IJssel uitgenodigd voor een gezamenlijk weekend. Het hele weekend stond in het teken van de hippies. De leiding en oudste scouts begonnen met een heerlijke BBQ en bonden de rolschaatsen onder voor een gezellige avond. Zaterdag kwamen de overige leden en met veel kabaal kwam Carla uit de jaren 60 in onze tijd terecht. Vooral de mobiele telefoon en het maken van een selfie maakte de meeste indruk. Er waren veel diamanten om terug in de tijd te kunnen gaan. Er werd een lipdup geoefend waarvan de resultaten snel via de socials gedeeld zal worden. De meiden werden uitgedaagd bij diverse onderdelen zoals minute to win it, een water hindernisbaan, archery attack etc. Het scoutcentrum is een heerlijke locatie waar de meiden al snel het vlot ontdekt hadden en op avontuur gingen met de kano’s. De oudste scouts gingen ’s nachts op pad om diamanten te smokkelen, maar pas op dat deze niet beschenen werden want dan was je ze weer kwijt. Na een hete nacht in het clubhuis of in een tent, was het tijd voor de opnames van de lipdup. Een watergevecht kon met dit hete weer uiteraard niet ontbreken.  

Vrijwilligers in het zonnetje

Scouting is heel leuk, maar het ook kost ook elke week weer veel tijd om alles goed voor te bereiden, Satoko Kitahara is dan ook erg blij dat diverse vrijwilligers dit zo lang voor de groep willen doen. Diverse stichtingsbestuur leden kregen een mooie waardering voor het stille werk op de achtergrond van de vereniging om het gebouw etc. te beheren. Daarnaast ook leidinggevenden die al vijf jaar of meer een team wekelijks vormen om leuke activiteiten te organiseren. 

28 oktober hopen we vele oud leden en vrijwilligers te ontmoeten op onze reünie, je kunt je hiervoor online aanmelden. 

Overvliegen

Aan het einde van het weekend waren de ouders uitgenodigd bij het jaarlijkse overvliegfeest. Overvliegen betekent dat de oudste kinderen van bijvoorbeeld de welpen (7-11 jaar) overgaan naar de scouts (11-14 jaar), waar ze een nieuw spel van scouting beleven. Op de survivalbaan gingen de scouts, wat hen bracht bij de speltak scouts of explorers.

Sinds 1983 zit Satoko Kitahara in het clubhuis aan de van Ruysdaellaan en vanaf 2001 in Leidschenveen. Tijdens de opkomsten wordt het scoutingspel gespeeld. Kinderen vanaf zeven jaar leren er samen te spelen. In dit spelverband leren zij hoe ze moeten kano varen en zeilen, speur technieken, een vuurtje kunnen stoken (en weer uitmaken) en van alles over kamperen en koken. Satoko Kitahara trekt nog steeds vele leden. Kinderen komen vaak via vriendinnetjes in aanraking met scouting. Maar ook de ouders vinden scouting vaak verstandig en gezellig tijdverdrijf. De kinderen leren samen te spelen met andere kinderen.

Er is nog plaats voor nieuwe leden. Indien u interesse heeft gekregen, naar aanleiding van bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met Natascha van der Heiden 06-10299555 of bezoek onze internetsite www.satokokitahara.nl

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Hoe leuk is dit!

Laatst liep ik op de Laan van Hoornwijck ter hoogte van de kinderopvang en zag deze leuke containerplantjes!Daar