22 mei 06:25

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_ALG_EGELS2023

Help de egel met een egelsnelweg

Egels slapen 18 uur per dag en in de overige 6 uur moeten ze hun kostje bij elkaar scharrelen. Op zoek naar slakken en andere bodemdiertjes lopen ze kilometers per nacht. Door tuinen met elkaar te verbinden vergroten we hun scharrelgebied en vergroten zo de kans dat ze in leven blijven.

Egelsnelweg
Dus… maak een doorgang van minimaal 13 x 13 cm in je omheining en hang er het EGELSNELWEG-bordje boven! Of maak met zoveel mogelijk buurtbewoners een egelsnelweg door de hele wijk! De bordjes (A5 formaat) zijn aan te vragen via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Hier kunnen ook de foto’s naartoe van de geplaatste bordjes, voor in de Nieuwsbrief.

De egel is dit kwartaal bij Natuurlijk Delfland “soort van het seizoen”. Extra reden om ze te hulp te schieten door egelsnelwegen aan te leggen. De kosten voor een bordje zijn € 5,00; bij minimaal drie buren die deelnemen aan de egelsnelweg zijn de bordjes gratis.

Meer weten over Natuurlijk Delfland? Neem een kijkje op de website KNNV – Delfland

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 243 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Scouting springlevend

Wie afgelopen zaterdag in de Sytwende park was heeft ze vast wel opgemerkt. Die ochtend was er een