21 juli 16:15

Aanleveren

Search
Close this search box.
IMG_7603

Duurzaamste hockeyclub uit de regio geopend door wethouder Arjen Kapteijns

Hockeyclub Ypenburg (HCY) heeft als eerste sportvereniging in de regio een mijlpaal bereikt op het gebied van duurzaamheid. De Haagse wethouder voor Duurzaamheid Energietransitie en Klimaatadaptatie, Arjen Kapteijns, overhandigde woensdag 19 juni de club een A+++++ energielabel en sluit daarmee een geslaagd duurzaamheidsproject feestelijk af bij HCY.

Wethouder Kapteijns: “HCY is op het gebied van duurzaamheid een voorbeeld voor andere sportclubs en verenigingen. Zo’n A energielabel met maar liefst 5 sterren is echt uniek, dat heb ik nog niet eerder gezien bij sportverenigingen. Gerealiseerd mede dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers.”

HCY heeft op alle fronten ingezet op een energieneutrale hockeyclub. Zo is de sportclub voor verwarming en koeling van het clubhuis overgestapt op een installatie van elektrische warmtepompen. Ook zijn 150 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd en zijn alle ruimtes plus de drie velden voorzien van ledverlichting, wat een grote besparing oplevert. Voor de besproeiing van de twee watervelden gebruikt de club grondwater van 15 meter diep. Dat levert een besparing van 2 miljoen liter kostbaar drinkwater per seizoen op!

Voorzitter Jasper Bremer: “Wat uniek is, is dat we ook een slimme batterij hebben geïnstalleerd voor het opslaan van de energie. Deze batterij heeft een Energie Management Systeem wat het mogelijk maakt dat de batterij zelfstandig gaat leveren aan of laden uit het landelijke netwerk op basis van de meest gunstige werkelijke energieprijzen. Een win-win situatie: het is goed voor het milieu en genereert inkomsten voor de club. HCY is klaar voor de toekomst!”

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de