27 mei 01:50

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
DB-vuurwerk_kerstboominzameling4

DeBras start het nieuwe jaar met opgeruimde wijk

Geslaagde inzameling vuurwerkafval, kerstbomen en frituurvet
Een gezellige oudejaarsnacht met nagenoeg geen incidenten luidde het nieuwe jaar in. Vanaf zondag 1 januari was onze jongste jeugd al op pad om de straten van DeBras te ontdoen van vuurwerkafval en oude kerstbomen. In bijna een week tijd heeft dat geresulteerd in een mooie opgeruimde wijk.

Zaterdag 7 januari werd alles, met of zonder hulp van ouders, ingeleverd Bij buurthuis DeYp. De gemeente Den Haag had speciaal afvalcontainers neergezet en een kerstbomen-versnipperaar geregeld.

Meer dan 200 kerstbomen, 500 kg vuurwerkafval en 40 liter frituurvet werden ingezameld. Het was weer mooi om te zien hoe vuurwerkafval en kerstbomen lopend of met (bak)fiets, skelter en aanhangwagen werden vervoerd.

Na de inzameling was er nog een gezellige NJ-borrel met hapjes en drankjes verzorgd door MyChef Toko2Go en kregen de winnaars voor het meeste vuurwerkafval en de meeste kerstbomen onder luid applaus een kadobon uit handen van voorzitter Walter van Krieken.

Op deze manier heeft onze jongste jeugd het goede voorbeeld gegeven aan alle bewoners van DeBras en hopen we samen dat onze wijk er heel 2023 zo mooi blijft uitzien.

De inzameling is een initiatief van BurenvanDeBras en gerealiseerd in samenwerking met Vrienden van de Bras en met sponsor-partner gemeente Den Haag/ stadsdeelkantoor L’veen-Ypenburg.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten