4 juni 03:12

Aanleveren

2022-06-20_18_59_38-Persbericht_Daar_zit_potentie_in.pdf

Daar zit ‘pot’entie in!

De leerlingen van groep 7 van het RKBS Christoffel in Ypenburg Den Haag hebben de afgelopen maanden een actie opgezet voor de buurt. De leerlingen deden mee aan een Move je buurt-rpoject van Stichting Move en samen met een groepje studenten bedachten ze het idee om de buurt een stukje groener en mooier te maken.

Op vrijdag 24 juni gaan zij hun zelf versierde plantenpotten, inclusief mooie planten, langsbrengen bij de bewoners van Stichting Philadelphia Zorg in Ypenburg. De Christoffel doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen uit kwetsbare wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten.

In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hen hun plannen te verwezenlijken. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij altijd voorop. In dit project hebben de leerlingen onderzoek gedaan over wat er beter kan in de wijk binnen het thema natuur en milieu, een thema dat ze zelf gekozen hebben. Dit is gebeurd aan de hand van interviews met buurtbewoners en door middel van een intensieve brainstorm in de klas. Hieruit is het idee gekomen om potten te verven, bloemen erin te planten en die te geven aan mensen voor wie het minder makkelijk is om zelf planten(potten) uit te kiezen en te kopen.

Tijdens de feestelijke afsluiting worden de potten en planten, die gefinancierd worden door Ik Ben Geweldig en Fonds 1818, officieel overhandigd aan de bewoners van Stichting Philadelphia Zorg in Ypenburg. De kinderen zullen daarnaast vertellen wat zij hebben gedaan tijdens het project en waarom. Tot slot zal er een spelletje worden gespeeld met de bewoners en wordt er een feestelijk hapje en drankje genuttigd. Het belooft een mooie middag te worden!

Over Stichting Move
Stichting Move realiseert duurzame verbindingen in de samenleving met projecten die ontmoeting stimuleren. Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In een doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen op basis van die talenten. Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren deden mee aan een Move-project.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten