16 april 02:51

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Waterwijk

Buurtbewoners Derkswater verfraaien hun woongebied

Met een zekere regelmaat verschijnen er in de media verzoeken van onder meer gemeenten aan wijk -en buurtbewoners om ideeën aan te leveren hoe zij in overleg met de betrokken instanties hun leef en woonomgeving groener, leuker, mooier en gezelliger kunnen maken.

Bewoonster Ida, van het in Waterwijk gelegen woongebied Derkswater vond dat de parkeerplaats wel wat groene verfraaiing kon gebruiken. Op de parkeerplaats staan bovengrondse vuilnisbakken. Op Facebook zag zij minituintjes welke bewoners stimuleren het rondom de bakken netter te houden. Dat was een goed idee. Ida nam contact op met Nils van Teijlingen van “Voorwelzijn” die het een uitstekend idee vond en bereid was haar te helpen met het zoeken naar de wegen om de juiste instanties te kunnen benaderen. Inmiddels had Ida haar buurtbewoners geïnformeerd over haar plannen en ideeën en ook met de vraag of er bewoners zouden zijn die haar bij de uitvoering van de plannen zouden wilden helpen.

Heel blij was Ida toen bleek dat er meerdere bewoners waren die het een prima idee vonden en ook bereid waren om te helpen. Door de COVID-19 perikelen heeft de realisatie van de plannen langer geduurd dan de bedoeling was, maar afgelopen week was het dan zover: Groenbeheer Den Haag heeft bij de vuilnisbakken twee houten plantenbakken neergezet en ook twee op de parkeerplaats met een druivenplant en drie boomspiegels beplant. Er was volop keuze uit groenblijvende winterharde planten, zodat de bakken nu leuke minituintjes zijn geworden! Ida wil wel gezegd hebben dat de medewerkers van Groenbeheer Den Haag heel meewerkend waren. “zij verdienen onze waardering, dachten mee, alles ging in goed overleg, en ook kregen wij adviezen.

Terwijl ze bezig waren kwamen diverse bewoners een kijkje nemen. Zij waren heel blij verrast met de bakken en vonden het een aanwinst voor de buurt.” De vier plantenbakken zijn van duurzaam materiaal gemaakt, zijn milieu en onderhoudsvriendelijk. Drie enthousiaste buurtbewoners helpen Ida bij het onderhoud. Het beeld van een wat kale parkeerplaats is veranderd in een leuk groengebied, waar bewoners nog veel plezier aan zullen beleven, dankzij een enthousiaste wijkbewoner als Ida met haar groene plannen!

Dit soort initiatieven, zoals van Ida, verdienen zeker navolging! Kijk ook eens rond in uw eigen woonomgeving of een verfraaiing met meer groen mogelijk is. Immers een aantrekkelijke woonomgeving is een omgeving met veel groen. Groenbeheer heeft vele mogelijkheden en, volgens Ida, noch heel veel groenbakken in voorraad.

Tekst en foto: Dick Muijs

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten