21 juli 15:56

Aanleveren

Search
Close this search box.
afbeelding-Leidschenveen-Ypenburg-v1

AR-spel Eenheid 75: help ‘drugslabs’ opsporen in Leidschenveen-Ypenburg

De gemeente, de politie en het RIEC Den Haag introduceren het unieke spel Eenheid 75 in Leidschenveen-Ypenburg. In dit meeslepende spel via de app ga je op zoek naar aanwijzingen waarmee je ‘Eenheid 75’ helpt om drugscriminaliteit aan te pakken. De lancering van het spel is op vrijdag 13 oktober.

Doe mee aan ‘Eenheid 75’
‘Eenheid 75’ is een Augmented Reality (AR)-spel met een meeslepend verhaal. Met behulp van een digitale krant en de app ‘Eenheid 75’ ga je op zoek naar acht verdachte situaties in de omgeving. Je bekijkt een verdachte situatie via de app op je telefoon: je ziet objecten verschijnen in de omgeving. Bijvoorbeeld blauwe vaten of een verdacht busjes op een afgelegen plek. Ieder object heeft een opdracht. Na het uitvoeren van een opdracht, ontvang je een codewoord en kun je fictief melding doen van de verdachte situatie. De opdrachten kun je oplossen door gebruik te maken van de informatie in de digitale krant. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Je kunt het spel alleen spelen, maar ook in teamverband.

Grenzen tussen onder- en bovenwereld vervagen
Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Dit betekent dat criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale diensten en bedrijven. Hierdoor vervagen de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen) en verzwakt de rechtsstaat.

Samenwerking
Overheidspartners treden op als één overheid, omdat we op deze manier met zowel toezicht, preventie, strafrechtelijke, bestuurlijke en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden.

Meld verdachte situaties
Wij hebben ook jouw hulp nodig. Bij vermoedens van ondermijnende activiteiten in de buurt adviseren wij je om direct te bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Signalen van ondermijnende criminaliteit
Signalen die je kunt oppikken zijn bijvoorbeeld een zoete weeïge geur, geblindeerde ramen en een constant zoemend geluid van een afzuiginstallatie. Dat kan duiden op een hennepkwekerij. Of bijvoorbeeld een winkel die niet open is op de tijden die je zou verwachten, waar nooit klanten zijn en waar je alleen met cash kunt betalen. En ook die blitse buurjongen die geen werk lijkt te hebben, veel korte bezoekjes krijgt en er een luxe levensstijl erop nahoudt is het waard te melden.

Speel jij ook mee?
Of je nou meer wilt weten over signalen van ondermijnende (drugs)criminaliteit of op zoek bent naar een spel vol spanning en avontuur: speel Eenheid 75 en help ‘drugscriminelen’ opsporen in Leidschenveen-Ypenburg! Ga naar www.Eenheid75.nl.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de