16 juli 07:09

Aanleveren

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Afgelopen dinsdag werden geslaagde gespreksdiscussies tussen bewoners en met Haagse politici gevoerd over zaken die wij als bewoners(organisaties) van belang vinden. Onderwerpen als Verkeersveiligheid, Biodiversiteit, WarmtelinQ en Cultuurcentrum en Wonen kwamen ter sprake. Bij de inleiding werd het mooie boekje "feest in de vinex" aangehaald en dat wij de politiek hard nodig hebben om wonen/leven in Ypenburg als een feest te blijven ervaren. Er was een goede inbreng van bewoners en politici brachten nieuwe ideeën naar boven hoe we zaken samen beter kunnen aanpakken om daadwerkelijk concrete zaken te realiseren. Wordt dus vervolgd.... Dank aan "spreekstal-meester" Herman van der Helm die de onderwerpen introduceerde en de politici op zijn bekende wijze aan de tand voelde. En dank aan: Joren Noorlander (D66), Minke Hofstra (VVD), Nizaam Muradin (Denk), Daniël de Groot (CDA), Eline Habema (PartijvoordeDieren), Simon Fritschij (CU/SGP), Maarten de Vuyst (GroenLinks) en Carlos Martinez van Andel (HartvoorDenHaag) voor hun inbreng en enthousiasme voor ons mooie stadsdeel. Onder applaus van de bewoners ontvingen zij in dit geval geen bloemen, maar "ons" mooie jubileum-boekje Feest in de Vinex.

Politieke avond

Op dinsdag 13 februari 19:30 uur trappen wij in Ypenburg het nieuwe jaar af met een levendig debat tussen onze Haagse vertegenwoordigers op ’t Spui en Ypenburgse bewoners(organisaties).

Waar wij in Ypenburg behoefte aan hebben, is evident:

  • aandacht voor en interesse in Ypenburg om de wijk nóg leefbaarder, duurzamer, en saamhoriger te maken
  • oplossingsgerichte acties om knelpunten te voorkomen of op te lossen met daadkrachtige politieke besluitvorming en aanpassing van beleid

Kortom: we hebben een hoop met elkaar te bespreken; van woningproblematiek tot verduurzaming en een nieuwe tramremise. Dus kom op dinsdag 13 februari naar het Piet Vink centrum, 1e verdieping.

Datum

13 feb 2024
Verlopen!

Tijd

19:30

locaties

Wijkcentrum Piet Vink
Wijkcentrum Piet Vink
Laan van Hoornwijck 260 2497 ED Den Haag

Organisator

Bewonersplatform Ypenburg (BPY)
Telefoon
070 – 2052541
Email
ver.bpy@gmail.com
Website
https://likejewijk.nl/ypenburg/over-bpy/