27 mei 02:54

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview Maddy Stolk door Yanti Danoekoesoemo

Interview met Maddy Stolk naar aandleiding van haar nieuwste boek ‘Soedah Laat Maar’.

Soedah Laat Maar
In Soedah, Laat Maar schrijft Maddy Stolk op beklemmende, maar ontroerende wijze over haar Indische familiegeschiedenis en de impact van institutioneel racisme en trauma’s die generaties lang doorwerken. Wat het voor de tweede generatie betekent om ouders te hebben met een kampverleden, brengt zij in ‘Soedah, laat maar’ helder en schrijnend in beeld.

Maddy Stolk
Maddy Stolk studeerde Engelse taal- & letterkunde in Groningen en Barcelona. Ze heeft als eindredacteur gewerkt voor tijdschriften als Elle en Harper’s Bazaar en schreef columns voor onder andere Het Parool en Quote. Soedah, Laat Maar is haar debuutroman.

Yanti Danoekoesoemo
Yanti Danoekoesoemo is presentator en interviewer. Ingewikkelde onderwerpen maakt zij begrijpelijk en relevant voor een groot publiek. Ze helpt schrijvers, wetenschappers en andere experts hun kennis op een heldere en leuke manier te vertellen. Het boek ‘Soedah, laat maar’ raakte haar persoonlijk. Yanti is zelf half Javaans en kent het duidelijk aanwezige, maar onbesproken, leed bij ouders en voorouders.

Voorafgaand aan het interview zal echte Leidschenveen inwoner Marius Atmoredjo de avond openen met een eigen gedicht uit zijn bundel ‘Loslaten Zullen Ze Nooit Meer’, geïnspireerd op verhalen van zes generaties Javanen in Suriname.

 

Praktische informatie
Wil je ook naar dit interview komen? Reserveer dan een plek via Eventbrite

 

Datum

25 apr 2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 20:30

locaties

Bibliotheek Ypenburg
Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8, 2496SR 's-Gravenhage, Ypenburg
Website
https://www.bibliotheekdenhaag.nl/bibliotheken/detail.4653092.html/bibliotheek-ypenburg/