19 juni 13:25

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gratis (blond) bierproeverij

GRATIS BIERPROEVERIJ 🍻 | Is blond bier speciaal bier?
Op donderdagavond 30 november komen we meer te weten over blond bier en gaan we een zestal verschillende blond bieren proeven. Wijkbewoner Wil Schipper is onze gastheer. Welkom in Castellum! Aanmelden? Zie onderaan ⬇ dit bericht.

Blond bier is een frisse biersoort die voor veel mensen toegankelijk is. Door het gebruik van minder hop, dan bijvoorbeeld bij pils, is de smaak minder bitter. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 5% en 6,5%, maar blond bier komt ook voor met wel 8% of meer alcohol. Alle bier is bier maar blond bier is zeker speciaal!

Een blond is een bier met een goudgele kleur en is van hoge gisting. Blonde bieren van lage gisting worden doorgaans pils of dort genoemd. Net als bij deze onder-gistende bieren wordt voor blond bier van lichte moutsoorten als pilsenermout gebruikgemaakt. Licht zoetige moutsmaken, esters, lichte kruidigheid en zachte alcoholisch. De bitterheid loopt uiteen van licht bitter tot bitter, waarbij de bitterheid altijd in balans is met de zoetheid.

Door de warmte van je hand op de bolling van het glas komen de aroma’s vrij en zo ervaar je de échte smaak van een blond bier. Een blond bier drink je koel en schenk je uit in een hoek van 45 graden.

Blond bier is over het algemeen heel makkelijk weg te drinken met z’n soepele, subtiele smaak en dat kan uitstekend in combinatie met kaas. Denk aan een kaasplankje of kaassnacks. We zorgen voor een bijpassend hapje. Leuk als je ook komt (18+)! En neem gerust je buren mee!

Aanmelden is verplicht, vóór maandag 27 november: via info@hecht-lvyp.nl

 

Datum

30 nov 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

locaties

Castellum
Castellum
Loirre 186-204, gebouw A, 2491 AM Den Haag