17 juni 06:34

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Documiddag: Dance or Die

Vertoning van de documentaire Dance or Die, met na afloop een gesprek met de regisseur, Roozbeh Kaboly.

Journalist en documentairemaker Roozbeh Kaboly volgde de Syrische danser Ahmad Joudeh en maakte een indringende film over veerkracht en het verlangen naar autonomie. Na de filmvertoning gaan we met hem in gesprek. Welk verhaal wil hij vertellen? En hoe brengt hij dat in beeld? Deze middag laat hij je kijken door zijn ogen.

“Het Syrië dat ik zag en de Syriërs die ik ontmoette wilde ik in beeld brengen: De stilte voordat de gevechten weer begonnen, verdriet van de overlevenden, daadkracht van de achterblijvers die weigerden om te vluchten, verlangen van de jeugd naar autonomie en liefde voor de kunst en voor vrijheid. Bij mijn hoofdpersoon Ahmad kwam dit alles samen.”

Dance or Die
Dance or Die is het levensmotto van de Syrische danser Ahmad Joudeh. Het staat in zijn nek getatoeëerd. Dans is Ahmad’s leven, maar het wordt hem onmogelijk gemaakt in zijn door oorlog getroffen geboortestad Damascus. De kans om Syrië te kunnen ontvluchten grijpt hij met beide handen aan. Toch worstelt hij met zijn nieuwe leven. Welke prijs betaalt Ahmad voor zijn nieuw verkregen vrijheid?

 

Datum

26 nov 2023
Verlopen!

Tijd

14:30 - 16:30

locaties

Bibliotheek Ypenburg
Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8, 2496SR 's-Gravenhage, Ypenburg
Website
https://www.bibliotheekdenhaag.nl/bibliotheken/detail.4653092.html/bibliotheek-ypenburg/