12 juli 17:55

Aanleveren

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bij mij thuis zie je bijzondere dingen

Samen met jou vieren we de aftrap van de Kinderboekenweek. Een workshop voor kinderen van 7 – 10 jaar, gezellig bij ons in de bieb!

Aanmelden op: Bij mij thuis zie je bijzondere dingen

Wat ga je doen?
Op deze woensdagmiddag kun je meedoen aan een superleuke workshop. Deze wordt gegeven door illustrator Fleur van der Weel. Het thema van De Kinderboekenweek is dit jaar ‘Bij mij thuis’.

Bijzondere beesten en doodgewone dieren
Aan sommige dieren ben je zo gewend dat je niet meer de moeite neemt te zien hoe ongewoon ze zijn. Maar als je nou eens even stil zou blijven staan, een minuut of wat, dan ontdekte je dat er onder sommige schubben, vachtjes, velletjes, veren en dekschilden ware schatten verborgen zitten. De teek een schat? Ja, zelfs die.

Fleur komt vertellen over haar werk als illustrator. Ze geeft een inkijkje in haar manier van werken, laat zien hoe je met beelden een verhaal vertelt en laat kinderen kennis maken met verschillende technieken. Na de presentatie kunnen de kinderen zelf aan de slag als illustrator en leren hierbij een bijzondere techniek: ‘scraperboard’. Bij deze techniek teken je, door een dun laagje verf van zwart karton weg te krassen. Op het eind van de workshop gaan de kinderen naar huis met een eigen tekening van een bijzonder dier.

Fleur van der Weel
Fleur van der Weel (1970) illustreerde al vele kinderboeken zoals Bijzondere beesten en doodgewone dieren van Bibi Dumon Tak, Superguppie van Edward van de Vendel en Pippeloentje van Annie M.G. Schmidt. Behalve illustreren schrijft Fleur ook haar eigen peuter- en kleuterboeken en maakt ze animaties.

Leeftijden
Voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Ben je ook enthousiast geworden? Schrijf je dan meteen in!

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek vindt elk jaar in oktober plaats. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek.

Datum

04 okt 2023
Verlopen!

Tijd

15:15 - 16:15

locaties

Bibliotheek Ypenburg
Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8, 2496SR 's-Gravenhage, Ypenburg
Website
https://www.bibliotheekdenhaag.nl/bibliotheken/detail.4653092.html/bibliotheek-ypenburg/