Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Ypenburg-Stationsgebouw

Monumentendag 2024 Ypenburg

Historisch Ypenburg verzorgt tijdens Open Monumentendag op zondag 15 september rondleidingen in het Stationsgebouw van vliegveld Ypenburg.

De rondleidingen starten voor het gebouw aan het ILSY-plantsoen, waar een rijdende bioscoop staat, een boeken kraam en koffie en thee wordt geschonken aan wachtende bezoekers. Het gebouw heeft veel trappen naar het verkeerstorentje waardoor de rondleiding minder geschikt is voor minder validen.

De rondleiding gaat langs de bijentuin achter het Stationsgebouw. In de hal van het Stationsgebouw staat een propeller van een Engelse bommenwerper, die het gebouw heeft gebombardeerd op 10 mei 1940. De propeller is in 2008 opgegraven bij een tuinder langs de Uithofslaan ter hoogte van de huidige Abdis Heilwichstraat te Den Haag.

Over de opgraving wordt een film vertoond in de rijdende bioscoop. Scoutinggroep Van Weerden Poelman opent op zondag ook de Tobrukbunker. Het bunkertje ligt achter hun clubhuis aan het ILSY-plantsoen op de Ypenburgse heuvelrug op ca 200m van het Stationsgebouw.


Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 259 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de