30 mei 18:15

Pendrecht / Zuidwijk

verkeer-2

Verkeersveiligheidsmiddag in Pendrecht

Onlangs vond er in Pendrecht een verkeersveiligheidsmiddag plaats waarbij de politiekids, BOA’s en de politie samenwerkten om de straten van de wijk veiliger te maken. Een opvallend onderdeel van deze dag was dat de kinderen samen met de politie automobilisten aanspraken op onveilig rijgedrag en verkeerd parkeergedrag.

Gewapend met bordjes, flyers, snelheidsmeter en een hoop lef, stapten de kinderen op automobilisten af die te hard reden of verkeerd geparkeerd stonden. Met hun enthousiasme en vriendelijke glimlach maakten de kinderen duidelijk dat veilig rijgedrag belangrijk is en dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een veiligere omgeving.

De reacties van de automobilisten waren overwegend positief. Sommigen schrokken en boden hun excuses aan, anderen raakten in gesprek met de kinderen en de politie over veilig rijgedrag en het belang van verkeersveiligheid. Het was mooi om te zien hoe de kinderen met hun enthousiasme en positieve houding de sfeer wisten te veranderen en het gesprek op gang brachten.

De verkeersveiligheidsmiddag in Pendrecht was een inspirerend voorbeeld van hoe kinderen, BOA’s en de politie samen kunnen werken aan een veiligere omgeving. Door in gesprek te gaan en elkaar bewust te maken van het belang van verkeersveiligheid, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de veiligheid op straat.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten