19 juni 11:55

Pendrecht / Zuidwijk

WhatsApp-Image-2022-08-18-at-9.47.01-AM

Rotterdam-Zuid: Slowely but surely!

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) presenteerde onlangs de ‘midtermreview’. Dit is een onderzoek naar wat tien jaar NPRZ Zuid heeft opgeleverd. Maar ook met adviezen wat de komende tien jaar nodig is om Zuid verder te versterken. Het NPRZ heeft de afgelopen tien jaar bijgedragen aan de ontwikkeling van Rotterdam Zuid. Er zijn mooie resultaten geboekt!

Tegelijk is er veel werk te verzetten om de kansen van inwoners van Rotterdam Zuid verder te verbeteren. Dat staat in  het rapport “Tot  hier en nu verder” opgesteld door een onafhankelijke commissie onder leiding van oud -minister Martin van Rijn. De commissie stelt voor onder andere voor meer aandacht te besteden aan kinderen van 0 tot 4 jaar, plannen op wijkniveau te ontwikkelen en het bondgenootschap met bewoners te versterken.

Aan dat laatste werkt LikeJeWijk ook al bijna 10 jaar mee. Als partner en bondgenoot van het NPRZ vieren wij 4 juli 2023 onze 10e verjaardag en daar zijn we best trots op. De WijkPlatformen van LikeJeWijk verbinden de buurt met trots en positiviteit en geven iedereen de ruimte om het goede uit de wijken op Zuid met elkaar te delen en elkaar te helpen. Dat de behaalde resultaten kwetsbaar zijn ondervinden ook wij met ons werk op Zuid. Juist daarom is het belangrijk om, net als bij het NPRZ, het programma op lange termijn goed te begrijpen en zelf als (wijk) organisatie, instantie en bewoner de verantwoordelijkheid een rol te pakken die past binnen het programma maar ook binnen de wijk. Zelf kan je namelijk, hoe klein ook, een positieve bijdrage leveren aan het wonen, werken en leven op Zuid. Rotterdam Zuid is immers van iedereen en samen moeten we iedere dag ons uiterste best doen om er het beste van te maken. Wij merken vanuit LikeJeWijk dat dit werkt, het vereist een lange adem waarbij vanuit trots, aandacht en oog voor elkaar op langere termijn je echt een verschil kan maken voor en in de mooie wijken op Zuid!

Daarom ‘Slowely but surely’; Langszaam en geleidelijk, maar uiteindelijk het gewenste resultaat bereiken… met elkaar!
Lees er meer over via: https://www.nprz.nl/midterm-rapport-tot-hier-nu-verder-bestuur

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten