30 mei 18:20

Pendrecht / Zuidwijk

240326-152047EF-_59A1974_DEF

Nieuw Werkstation op Zuid biedt werkzoekenden alles wat ze nodig hebben

Binnen vier weken weer aan het werk of starten met een arbeidsontwikkeltraject. Dat is waar de gemeente Rotterdam met het Werkstation op Zuid op inzet. Alles wat iemand kan helpen richting werk zit hier bij elkaar op één plek. Op 27 maart werd het voormalige Gamma-pand feestelijk geopend door wethouder Versnel.

Het Werkstation op Zuid is een bijzondere plek: Werk staat voorop en dat straalt uit in alles. Wie komt voor een intake van een uitkeringsaanvraag, ziet het Ambachtstrainingscentrum in vol bedrijf, de dynamiek van de kringloopwinkel van RataPlan en de directe aanwezigheid van werkgevers. Het Werkstation is een plek waar de gemeente Rotterdam werkzoekenden begeleidt naar een baan, stage of leerwerktraject. Dat kan zijn bij lokale ondernemers op Zuid of direct in het pand bij de kringloopwinkel of bij Rotterdam Inclusief.

Wethouder Versnel: “We zoeken voortdurend naar manieren om zoveel mogelijk Rotterdammers die onverhoopt in de bijstand komen, de kans te geven zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Door het direct ervaren van verschillende werksoorten, krijgt de Rotterdamse dienstverlening een hele nieuwe dimensie. Het belang van het Werkstation op Zuid is enorm. Een aanzienlijk deel van de Rotterdammers met een uitkering woont op Zuid. Nu komt werk letterlijk dichtbij en dat is precies wat nodig is. Want Rotterdammers die vanuit de uitkering aan het werk gaan, gaan er in tal van opzichten geweldig op vooruit.”

Lokale werkgevers
De lokale werkgevers zijn nauw betrokken en kunnen direct in contact komen met Rotterdamse werkzoekenden om te kijken of zij passen bij een baan, een detachering of een leerwerkplek. Daarbij werken we samen met ondernemers in de buurt. Elk dagdeel komt een werkgever in het pand vertellen wat voor soort werk er binnen zijn bedrijf te vinden is.

Op ieder niveau instappen en groeien
Het kan zijn dat iemand eerst weer in het werkritme moet komen of ervaring moet opdoen. De gemeente biedt dan begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden. Wie een uitkering aanvraagt, kan op ieder niveau instappen en groeien. Mocht het nodig zijn, biedt het Werkstation ook hulp bij andere zaken, zoals schulden, kinderopvang of laaggeletterdheid.

Rataplan
In het Werkstation kan men direct ervaren hoe het is om aan de slag te gaan. Om die reden hebben ook Kringloopwinkel Rataplan en Rotterdam Inclusief, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Rotterdam, een plek in het pand. Wie wil onderzoeken welk werk bij hem of haar past, kan werkervaring opdoen in de winkel of bij het ambachtstrainingscentrum door onderdelen voor zonnepanelen te assembleren of fietsen te repareren.

Instappen
Het Europese subsidieprogramma Kansen voor West III ziet ook de maatschappelijke meerwaarde van deze innovatieve dienstverlening en de gemeente Rotterdam heeft daarom een Europese subsidie toegekend gekregen om dit project 2 jaar te ondersteunen.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten