24 juli 10:53

Pendrecht / Zuidwijk

wijk aan zet

Lid worden van de wijkraad? Stel u verkiesbaar!

De wijkraad komt op voor de wijk. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden. Zoals: meer groen, welzijn, bereikbaarheid van de wijk of veiligheid op straat. Er komen 39 wijkraden door heel Rotterdam. Ze vervangen de gebiedscommissies, wijkcomités en huidige wijkraden. De leden worden verkozen tijdens de wijkraadverkiezingen. Deze zijn op woensdag 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezing.

De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen – samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt en adviseert de gemeente over alles wat voor de wijk van belang is.

In onderstaande video wordt uitgelegd wat de wijkraad precies doet:

Heeft u zelf goede ideeën en denkt u graag mee over ontwikkelingen in de wijk? Stel u dan verkiesbaar als kandidaat voor de wijkraad. Om in de wijkraad te komen moet u verkozen worden. In onderstaande video wordt er duidelijk uitgelegd hoe u zich verkiesbaar stelt:

Inleverlocaties opgave tot kandidaatstelling
U kunt uw opgave tot kandidaatstelling van maandag 3 januari tot en met maandag 17 januari 2022 indienen bij verschillende stadslocaties. Van maandag 3 januari tot en met vrijdag 14 januari kan dit tussen 9.00 en 21.00 uur. Op maandag 17 januari kan dit tot 15.00 uur.

Heeft u nog andere vragen?
Vraag-maar-raak tijdens de online vragenuurtjes op:
• Zaterdag 8 januari 2022, van 15.00 tot 16.00 uur
• Dinsdag 11 januari 2022, van 16.30 tot 17.30 uur
• Woensdag 12 januari 2022, van 19.30 tot 20.30 uur.

Contact
Voor vragen over Wijk Aan Zet, de wijkraden of het kandidaat stellen voor de wijkraad kunt u een email sturen aan wijkaanzet@rotterdam.nl. Kijk voor meer informatie op: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkraden/

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten