5 maart 05:18

Pendrecht / Zuidwijk

Workshop-K-culture-CoG

K-Gospel evenement in de Church of God

Op zondag 26 november organiseerde de Church of God een Bijbelseminar en een Koreaanse cultuur evenement met spelletjes en workshops. Er kwamen 60 bezoekers af op het evenement.

Om 14.00 uur startte de Bijbelseminar met de titel: “De Kerk Gevestigd door God”. De Church of God houdt alle waarheden van de vroege kerk gevestigd door God zoals de Sabbat en het Pascha. Na de Bijbelseminar kregen de bezoekers een dvd te zien over het praktiseren van Moeders liefde door de Church of God over de hele wereld.

Een bezoeker gaf aan dat de dvd haar had geraakt, ze zei: “Ik vind het geweldig wat de kerk doet voor anderen, zoals de hulp aan mensen in andere landen bij rampen. Ik kom zeker nog een keer terug.”

Na de Bijbelseminar werd de ruimte een plek waar iedereen gezellig met elkaar spelletjes speelden en workshops deden die betrekking hadden op de traditionele Koreaanse cultuur. Dit keer konden de bezoekers een populaire Koraans gerecht “Tteokbokki” (pittige rijstcake) en “Japchae” (gebakken glasnoodles) proeven. Dit werd door bezoekers als pittig, maar erg lekker beschreven.

Deelnemers kregen ook de mogelijkheid om zelf hun eigen “Gimbap” te maken. Dit is rijst met opgebakken ingrediënten opgerold in een vel zeewier, een heerlijke Koreaans snack.

Er werden Koreaanse spelletjes zoals Ttakji gespeeld. Hierbij moet men met een vierkant kussentje van gevouwen papier op een ander vierkant gooien, wanneer die omdraait heb je gewonnen. Dit spel werd fanatiek gespeeld even als “Jegi Cha-gi,” waarbij je zo vaak als je kunt de jegi moet hooghouden met de binnenkant van je voet. Niet alleen volwassenen waren aanwezig maar ook kinderen. Een bezoeker gaf aan dat ze het geweldig vond, haar kinderen voelden zich thuis in de kerk. Het evenement was leuk en leerzaam. Ze wist eerst niet waar het Koreaans aspect vandaan kwam, hier heeft ze nu antwoord op gekregen.

Uitgenodigden kregen de mogelijkheid om kennis te maken met de herkomst van de Church of God, die in Zuid-Korea in 1964 de eerste kerk vestigde en nu wereldwijd 7500 kerken in 175 landen heeft.

Deelnemers Camilla en Gilles vonden het evenement leuk, er heerste een gezellige stemming. Ze vonden het interessant om wat van de Koreaanse cultuur te zien en meer te leren over het geloof.

We zien nu dat wereldwijd Zuid-Korea steeds bekender wordt, dit gaat precies volgens de profetie over het land in het verre oosten, waar de vijfde engel met het zegel van de levende God zou opkomen.

De Church of God is een wereldwijde kerk met 3,5 miljoen leden in 175 landen en voert milieubeschermingsactiviteiten uit, helpt buren, biedt hulp bij rampen, doet bloeddonaties, onderwijsondersteuning en ondersteuning voor kansarmen. Tot nu toe zijn er al meer dan 3.500 onderscheidingen uitgereikt waaronder de ‘Gold Award’ voor vrijwilligerswerk door de presidenten van de VS Biden, Trump en Obama (53 keer, de beste groep award), ‘Presidential Award’ van de 3 regeringen van de Republiek van Korea, de ‘Legislative Marit Medal’, de hoogste onderscheiding van de Braziliaanse Nationale Assemblee, de ‘Green World Award’ en de ‘Green Apple Award’, de internationale milieuprijs.

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Word fietstrainer!

Nederland is een fietsland, maar wat als je nooit hebt leren fietsen? Hoe ouder je wordt, hoe hoger