25 juni 04:26

Pendrecht / Zuidwijk

MG_1002-veilig-rotterdam-SV-Charlois

FORTNITE 010 CHARLOIS, DE FOTO’S!

70 JONGEREN GAMEN, SPORTEN, LUISTEREN EN LEREN IN DE WEEK VAN DE VEILIGHEID

Woensdag 13 oktober vond voor derde keer het FORTNITE 010 evenement plaats. Bij voetbalclub Sv Charlois organiseerde het team van Wapens de Wijk Uit een waardevolle middag voor 70 jongeren en circa 30 ouders. Het evenement draagt de naam van de bekende videogame Fortnite, maar het event biedt meer dan alleen gamen. 

Wapens de Wijk Uit, fatsoen en respect de wijk in!
Problemen los je niet op met geweld en een wapen. Wapenbezit en gebruik kan definitieve gevolgen hebben voor het slachtoffer, jezelf en nietsvermoedende omstanders of je dierbaren. Tijdens FORTNITE 010 stond deze boodschap centraal. De gehele organisatie benadrukte op een laagdrempelige wijze duidelijk dat je iedere dag moet gaan voor de beste versie van jezelf en een veilige samenleving. Ontwapen je hart en gebruik je invloed op straat, thuis om fatsoen, liefde, verdraagzaamheid en respect de wijk in te krijgen.

Chatroom voor ouders en begeleiders
Door specialisten van “Geweldig Rotterdam” werd voor ouders en begeleiders workshops gehouden waarin zij tips en trics kregen om het gedrag van jongeren op social media beter te begrijpen. In de daarvoor ingerichte “Chatroom” namen ouders plaats en ontstonden interessante gesprekken. 

Het toernooi
De 70 jongeren uit Charlois werden verdeeld in 3 groepen welke onder begeleiding van jongerenwerkers van JOZ ondersteund door TOS en Dock in totaal drie activiteiten bezochten. De groepen speelden Fortnite en konden met “scherp schieten” op het veld met de bal aan de voet. De derde activiteit vond plaats in de “Wapenkamer”, waar Politie en jongerenwerkers uit de wijk aan de hand van stellingen het gesprek aangingen met de jongeren. Een flinke tas met (onklaar gemaakte) wapens werd getoond met daaraan gekoppeld verhalen door de politie van eerdere incidenten. 

De heftige gevolgen van wapenbezit en gebruik stonden centraal, maar ook groepsdruk, eigen ervaringen en natuurlijk konden er vragen gesteld worden. Straatvoetballer en influencer Achie Tarhouchi is bekend van zijn samenwerking met Soufiane Touzani in “Los Barrenderos”. Hij vertelde aan de jongeren hoe hij opgroeide in Pendrecht en dat hij zijn voeten als wapen gebruikt, als balvirtuoos

Iedere deelnemer kon punten scoren en deze werden genoteerd op een scorekaart. De twaalf jongeren met de meeste punten speelden de halve finale, de zes winnaars vervolgens de finale. Uiteindelijk gingen drie jongeren naar huis met een grote beker en een cadeaubon van het populaire kledingmerk Banlieue. 

Fortnite 010 is in Charlois georganiseerd met en voor de wijk. Zo werkte het team van Wapens de Wijk Uit samen met de Onwijze Moeders uit Pendrecht, de wijkagenten, gemeente, Sv Charlois en Jongerenwerkers. Meer informatie over FORTNITE 010 en andere activiteiten van Wapens de Wijk Uit leest u via https://wapensdewijkuit.nl/projecten/

Andere publicaties over FORTNITE 010 in Charlois

FUNX – https://bit.ly/3C9NHbp
Nieuws RTV Rijnmond 11.30 min. – https://bit.ly/3vztEAE

Bekijk ook via: www.wapensdewijkuit.nl

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten