26 mei 02:34

Pendrecht / Zuidwijk

Een-bankje-voor-de-100-jarige-Jan-Pruim-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-ilv4y

Een bankje voor de 100-jarige Jan Pruim

In de Wielewaal staat sinds kort het Jan Pruim bankje als eerbetoon aan de voormalige wijkagent van Pendrecht en de Wielewaal die onlangs 100 jaar is geworden en al 73 (!) jaar in de Wielewaal woont.

In 1951 werd Jan Pruim aangenomen als wijkagent voor de Wielewaal en omgeving, hij is dat ruim 30 jaar lang gebleven. Bij de Pendrechtse jeugd had hij de bijnaam “Pruimpie de ballenjatter” waardoor menig voetbalpartijtje abrupt eindigde. Het voetballen op de gemeenschappelijke grasvelden was streng verboden maar het gebeurde natuurlijk toch. Als je de pech had dat Jan Pruim langskwam en de voetballende jeugd zag dan werd zonder pardon de bal in beslag genomen, zo is zijn bijnaam ontstaan.

Op de leuning zit een bordje waarop staat dat het bankje is aangeboden op 14 juni 2022 door de Bewonersorganisatie en Huurdersvereniging Wielewaal, Unie Van en Voor de Wielewaalers, knutselclub Wielewaal, Eetclub senioren en gemeente Rotterdam. Rondom de tekst op het bordje staan twee trappende voeten en zes voetballen afgebeeld, een indirecte verwijzing naar zijn bijnaam. Het bankje staat op de hoek van de Aarnoudstraat en de Marjoleinstraat.

Bedankt voor je inzending Mario! 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten