26 mei 01:27

Pendrecht / Zuidwijk

church-2

Church of God neemt deel aan schoonmaakactiviteit in Slinge en Zuiderpark

Op 23 april om 13.00 uur vond er een betekenisvolle activiteit plaats in Rotterdam. De World Mission Society Church of God voerde een wereldwijde milieu schoonmaakactie uit om de liefde van Christus in praktijk te brengen tijdens het Pascha van het Nieuwe Verbond, een feest in de Bijbel.

De vrijwilligersdienst op deze dag had nog meer betekenis toen 200 gelovigen, hun families en buren niet alleen in Rotterdam en Amsterdam samenkwamen, maar ook in zes regio’s over de grens in België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De leider van de Church of God zei dat gelovigen uit vier landen samenkwamen om de Pascha-liefde van Christus die door te dienen, Zichzelf opofferde aan het kruis om de mensheid eeuwig geluk te schenken, te realiseren. Hij zei dat hij blij was om deel uit te mogen maken van het aangenaam maken van de omgeving van de mensen en het toevoegen van vitaliteit aan de lokale gemeenschap.  

Drie uur lang maakten ze het gebied rondom het Slingeplein en het Zuiderpark schoon. Veertig vuilniszakken van 50 liter waren gevuld met diverse soorten huishoudelijk afval, wegwerpartikelen, plastic afval, blikjes en glasscherven. De Church of God heeft schoonmaakactiviteiten uitgevoerd in de wijken Zuidwijk en Pendrecht in Rotterdam, Station Bijlmer, Buitenwijken en Centrum in Amsterdam en Sint-Niklaas.

Afgelopen maart nodigde de Church of God in Rotterdam de kansarme buren in Charlois uit om deel te nemen aan NL Doet, georganiseerd door de koninklijke familie. Kleding, boeken en boodschappen die door de kerkleden en buurtbewoners waren geschonken, werden aan in totaal twintig gezinnen overhandigd. Daarnaast zijn er bloeddonatie-evenementen gehouden om buren die bloed nodig hebben hoop te geven en hebben ze verpleeghuizen voor ouderen bezocht om warme liefde te delen en het gezonde dagelijkse leven van ouderen te ondersteunen.

Deze activiteiten vinden niet alleen plaatst in Nederland, maar ook in andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Engeland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Hongarije en Griekenland en overige landen in de hele wereld. De Church of God is een wereldwijde kerk met 3,5 miljoen leden in 175 landen en voert milieubeschermingsactiviteiten uit, helpt buren, biedt hulp bij rampen, neemtdeel aan bloeddonaties, onderwijsondersteuning en ondersteuning voor kansarmen.

Tot nu toe zijn er al meer dan 3,500 onderscheidingen uitgereikt waaronder de ‘Gold Award’ voor vrijwilligerswerk door de presidenten van de VS Biden, Trump en Obama (53 keer, de beste groep award), ‘Presidential Award’ van de 3 regeringen van de Republiek van Korea, de ‘Legislative Marit Medal’, de hoogste onderscheiding van de Braziliaanse Nationale Assemblee, de ‘Green World Award’ en de ‘Green Apple Award’, de internationale milieuprijs.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten