25 juni 04:30

Pendrecht / Zuidwijk

church 1

Church of God doet mee met NLdoet

Op 10 maart nodigde de Church of God minderbedeelde gezinnen die in Rotterdam wonen uit op het Slingeplein en deelde dozen met PLUS boodschappen uit en tassen met vers fruit.

Dit evenement door de Church of God werd gehouden tijdens NLdoet, wat elk jaar in de tweede week van maart wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, een bijdrage van het Koninklijk beschermpaar. NLdoet is een vrijwilligersactie in Nederland die mensen en organisaties aanspoort om één dag vrijwilligerswerk te doen.

De Church of God leiding zei: “Het is nuttig om belangeloos mee te doen met een vrijwilligerscampagne en Gods liefde te delen met de buren. Met liefde hebben onze leden, de buren een warm hart toegedragen zodat ze gezonde en hoopvolle dagen kunnen hebben. Samen met bewoners, winkeliers, de gemeente en anderen, mee doen met dit evenement is een zinvolle invulling van de tijd.”

De geschenken waren kleding, kinderboeken, voedsel en speelgoed. Dit waren allemaal donaties. De donaties werden voornamelijk ingezameld door kerkleden en mensen die via de website hoorden over het evenement van de Church of God. De kerk had met steun van het Oranje Fonds ook hapjes voorbereid. Buren die een geschenk hadden ontvangen glimlachten en zeiden: “Heel veel mensen beseffen dat het best wel moeilijk en eenzaam aan het worden is daarbuiten. Wel fijn dat ik bij jullie op deze warme plek terecht kan. Door hier te zijn voel ik me geliefd en is het eenzame toch wel even weg.” Vrijwilliger Jeroen  zei: “Heel leuk initiatief, we vonden het nuttig om mee te helpen met het vullen van de tassen en met het schoonmaken in de kerk.”

Church of God heeft in het verleden deelgenomen aan de NLdoet campagne met een straatschoonmaak in Zuidwijk, Pendrecht en op het Slingeplein. En heeft niet alleen aan deze vrijwilligersactiviteit deelgenomen, maar doet ook activiteiten voor een schone omgeving door schoonmaakcampagnes te houden bij het Bijlmer Station in Amsterdam, in Oostende en Sint-Niklaas. Ook brengen ze Gods liefde voor de mensheid in praktijk door het doen van bloeddonaties, het bezoeken van ouderen etc.

De Church of God is er in 175 landen en heeft 3,5 miljoen leden. Ze ondersteunen de milieubescherming bewegingen, helpen buren, bieden hulp bij rampen, bloed donatie, onderwijs ondersteuning en helpen de zwakkeren. Ze namen het voortouw in het helpen bij de sneeuwstorm in de V.S. en bij de vulkaanuitbarsting in Tonga en op diverse rampplekken in de wereld. Tot nu toe hebben zij meer dan 3000 onderscheidingen ontvangen, waaronder in de V.S. de “Golden Award” (53ste Beste Groep) van President Biden, van voormalig President Trump en van zijn voorganger President Obama. In Zuid-Korea ontvingen zij de “Presidential Award” en in Brazilië hebben zij de “Legislative Merit Medal” gewonnen.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten