22 mei 06:16

Pendrecht / Zuidwijk

IMG_2F01EF97F252-1

Church of God doet mee met 7464ste wereldwijde schoonmaakactiviteit

Op zondag 3 september om 13.00 uur vond er een nuttige activiteit plaats in Pendrecht. De World Mission Society Church of God voerde een wereldwijde milieu schoonmaakactie uit om de liefde van Moeder in praktijk te brengen. Het vrijwilligerswerk werd door jong en oud, voornamelijk uit de omgeving, uitgevoerd.

Gelovigen in Nederland; Amsterdam en Rotterdam en in regio’s over de grens in België; Leuven en Sint-Niklaas en in Frankrijk; Parijs, deden samen met hun buren, kennissen of collega’s de schoonmaak. Net als een moeder zorgt voor haar gezin, doen de leden van de Church of God hetzelfde door te zorgen voor hun omgeving, samenleving en land. Dat deden ze door het zwerfafval van de straat en in parken op te ruimen.

De pastoor van de kerk zei: “Ik ben blij om deel uit te mogen maken van het aangenaam maken van de omgeving voor de mensen en het toevoegen van vitaliteit aan de lokale gemeenschap. Er vinden wereldwijd vele rampen plaats door de opwarming van de aarde en zijn er ook vele sociale problemen. Als kerk zoeken we naar oplossingen voor de problemen. We vinden het belangrijk om iets goeds te doen voor de samenleving en de buurt. Daarom hebben we het plan om met andere landen samen te werken door middel van ‘MoedersStraat Schoonmaakcampagne’. ” 

In gele vestjes en met een glimlach, maakten de vrijwilligers het gebied rondom het Slingeplein en het Zuiderpark schoon. Maar liefst 52 vuilniszakken van 50 liter waren gevuld met diverse soorten huishoudelijk afval, wegwerpartikelen, plastic afval, blikjes, glasscherven en sigarettenpeukjes. De Church of God heeft deze schoonmaakactie uitgevoerd in de wijken Zuidwijk en Pendrecht in Rotterdam, in Amsterdam Bijlmer en in Sint-Niklaas, Leuven en in Parijs.

Deelneemster Olena zei: “Ik ben erg onder de indruk van hoe goed deze schoonmaakactiviteit door de kerk is georganiseerd. Er zijn veel mensen die meedoen met de straatschoonmaak. Dat is heel erg goed, want ik vind het belangrijk dat iedereen aan zo’n activiteit meedoet.”

De Church of God in Rotterdam doet ook acties voor de minderbedeelden in Rotterdam Zuid. Zoals tijdens de NLdoet actie in maart, waarbij onder meer boodschappendozen aan twintig gezinnen werden overhandigd. Daarnaast hebben ze verzorgingstehuizen voor ouderen bezocht om ‘warme’ liefde te delen en het gezonde dagelijkse leven van ouderen te ondersteunen. Bovendien doneren de kerkleden bloed om buren die bloed nodig hebben, hoop te geven. De Church of God is een wereldwijde kerk met 3,5 miljoen leden in 175 landen en voert milieubeschermingsactiviteiten uit, helpt buren, biedt hulp bij rampen, doet bloeddonaties, onderwijsondersteuning en ondersteuning voor kansarmen. Tot nu toe zijn er al meer dan 3.500 onderscheidingen uitgereikt waaronder de ‘Gold Award’ voor vrijwilligerswerk door de presidenten van de VS Biden, Trump en Obama (53 keer, de beste groep award), ‘Presidential Award’ van de 3 regeringen van de Republiek van Korea, de ‘Legislative Marit Medal’, de hoogste onderscheiding van de Braziliaanse Nationale Assemblee, de ‘Green World Award’ en de ‘Green Apple Award’, de internationale milieuprijs.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten