23 april 10:57

Pendrecht / Zuidwijk

pendrecht-1

Buiten is van ons allemaal!

Aan ons allemaal dus de schone taak om de stad schoon, heel én veilig te houden. De medewerkers van Stadsbeheer organiseerden in verschillende wijken op 29 en 30 juni een actie- en informatiedag.

Ook op Plein 1953 in Pendrecht stond woensdag 29 juni alles in het teken van #buitenisvanonsallemaal! Ze hebben de veegploeg een keer in het zonnetje gezet, omdat ze elke dag het plein schoonmaken. Aan de servicebalie is er voorlichting gegeven over wat je allemaal moet doen met verschillende soorten afval, hoe je ongedierte uit de buurt houdt, hoe je een geveltuin kan aanvragen, waar je een melding kan doen als er in de buitenruimte iets kapot is. Bewoners die van hun oude droogrek of kapotte waterkoker af wilden, konden deze gratis inleveren bij de pop-up milieustraat. Ook stond de mobiele post van Toezicht & Handhaving klaar om vragen van bewoners te beantwoorden. Tot slot gingen bewoners richting huis met een geranium en bloembommetjes.

De bloembommen groeien uit tot een voedselparadijs voor bijen en vlinders En wat betreft de geraniums; op de tuintafel of balkon staan ze best gezellig!

Samen houden we Rotterdam schoon, heel en veilig!

Via: Gebied Charlois

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Fotowandeling met Lindy

Wat gaaf, wandel mee met Lindy Schuin door Pendrecht. Tijdens haar wandeling maakte zij mooie foto’s vanuit allerlei