27 mei 01:47

Pendrecht / Zuidwijk

Bovenop-Zuid-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-gqX4i

Bovenop Zuid

Rotterdamse Dakendagen transformeert het dak van Winkelcentrum Zuidplein tot een art park op hoogte dat je de hele maand juni kunt bezoeken. Met kleurrijke wanden, kunstobjecten en schilderingen op het dak zelf brengen kunstenaars het daklandschap van 6 voetbalvelden groot tot leven.

Bewandel het knalgele pad van 850 meter lang over de verschillende niveaus van het dak dat aanvoelt als een desoriënterend maanlandschap van klimaatkasten en gebouwtjes. Kunstenaars brengen verhalen uit de wijk tot leven door de wanden en oppervlakten op het dak te beschilderen. De expo op het dak smelt samen met de omgeving en dat zorgt voor een hele bijzondere wandeling. Zo zag je Zuidplein nog nooit!

Van 1 t/m 4 juni vindt festival Rotterdamse Dakendagen plaats op circa 60 daken in de stad. Als bezoeker kom je op hoge plekken waar je normaal alleen luchtinstallaties en zonnepanelen vindt. Of waar (zoals op de meeste daken) nog helemaal niets gebeurt. Kunstenaars en ontwerpers laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is op daken om de stad leuker, duurzamer en socialer te maken. Zo kun je er allerlei activiteiten ondernemen, of simpelweg genieten van de rust en het uitzicht.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten