19 april 23:24

Aanleveren

Proef-Gratis-OV-voor-kinderen-uit-Rotterdam-is-verlengd-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-iUJBo

Proef ‘Gratis OV voor kinderen uit Rotterdam’ is verlengd

Afgelopen jaar 2022 was er een proef in Rotterdam. Het betrof het gratis OV voor jongeren van 4 tot 11 jaar uit Rotterdam. Deze wordt nu verleng met 3 jaar.

Het doel van de proef die 1 januari 2022 startte was om het gebruik van het ov te stimuleren. “Als kinderen gratis reizen met het ov is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen”, zei de toenmalige wethouder (Mobiliteit) van Rotterdam. “En het ov is een veel leukere ervaring dan een ritje met de auto. Kinderen krijgen zo de kans om van jongs af aan vertrouwd te raken met het openbaar vervoer en hun stad op een andere manier te ontdekken.”

De proef gaat dus verder vanaf 1 januari voor drie jaar, 2023, ’24, en ’25! Mooi meegenomen deze service van de gemeente Rotterdam samen met de RET waar klaarblijkelijk goed gebruik van werd gemaakt het afgelopen jaar om deze gratis service uiteindelijk voort te zetten? Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan en hoe je dit reisproduct kan verkrijgen!

Daarvoor kun je terecht op de website van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl/gratis-ov-voor-kinderen-4-tot-12-jaar-aanvragen). Natuurlijk zitten er op het gebruik van dit reisproduct ook een aantal productvoorwaarden. Deze zijn te lezen op de website van de RET. (Productvoorwaarden/2022_Productvoorwaarden_Gratis_OV_kinderen_Rotterdam_2022.pdf)

De kinderen die al gebruikt maakte van dit reisproduct op hun OV chipkaart wordt automatisch verlengd. Zij hoeven dus niets te doen om gebruik te blijven maken van het Gratis OV voor kinderen van 4 tot 11 jaar uit Rotterdam!

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot