2 maart 17:06

Aanleveren

B-en-SV-De-Stormpolder-krijgt-nieuw-bestuur-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-k6Dgq

B en SV De Stormpolder krijgt nieuw bestuur

Per 1 januari 2023 stopt na bijna 40 jaar het huidige bestuur van speeltuinvereniging B en SV De Stormpolder. Per 1 januari neemt (tijdelijk) Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW) de taken over van het huidige bestuur zodat we de speeltuin open kunnen houden.

Sinds de bouw van de speeltuin van Beverwaard is de familie de Jager-Bons met hart en ziel verantwoordelijk geweest. Oprichter Gerard Bons is ondanks dat hij vijf jaar geleden overleed nog steeds een begrip. Zo werd door Ronald van LikeJeWijk de voetbalkooi voor de speeltuin benoemd naar Gerard in 2017. ‘Ik herinner mij de fietscrossbaan uit de jaren ‘80, waar nu de waterspeeltuin is. De kinderdisco op vrijdagavond en tafeltennissen doordeweeks en natuurlijk de gezellige sinterklaasfeesten. De koninginnedag feesten voor jong en oud was altijd een moment waarop oude bekende met elkaar dansten. Veel Beverwaarders koesteren mooie herinneringen aan hun eigen jeugd en kwamen of komen met hun eigen gezin altijd graag naar de speeltuin.’, vertelt Ronald Schouten.

Bedankt!
Mirella, Jaco en John bedanken iedereen voor de liefdevolle reacties, steun, donaties en berichten. ‘We hebben het altijd met veel passie en liefde gedaan voor Beverwaard en ver daarbuiten. We kijken trots terug op de afgelopen 40 jaar, met een lach en een traan sluiten we dit tijdperk waarin voor ons de mooiste speeltuin van Rotterdam als een rode draad door ons en dat van vele Beverwaarders liep.

De toekomst
De speeltuin blijft open om er lekker te spelen zoals iedereen dat gewend is. Voor de langere termijn is het belangrijk dat er een nieuwe bestuur gaat komen. Naast het dagelijks bestuur zijn ook vrijwilligers die af en toe wat kunnen betekenen voor de speeltuin erg belangrijk. Zo kan men ervoor zorgen dat de kinderen in een veilige en schone speeltuin kunnen blijven spelen.

Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger iets te betekenen voor de speeltuin dan kan er een mail gestuurd worden naar info@bsw-rotterdam.nl. Met ondersteuning van de BSW en het (nieuw te vormen) bestuur hebben we vertrouwen dat de speeltuin zijn belangrijke functie in de wijk kan blijven behouden.

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Beverwaard, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/ijsselmonde/in-het-nieuws/wijkkrant-beverwaard-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten